• Načítám...
>

V Praze 1 rozsvítili poslední vánoční stromeček

  • 5. prosince 2021,
  • 20:27,
  • PRAHA 1,
  • Ondřej Švec

Druhá adventní neděle nabídla návštěvníkům pražské Kampy parádní předvánoční podívanou. Jednak tam proběhla tradiční Mikulášská s bohatým doprovodným programem pro děti a dospělé a zároveň proběhlo rozsvěcení posledního vánočního stromečku v Praze 1. Vše proběhlo na výbornou a v souladu s protikoronavirovými opatřeními. Pojďte se na to podívat v naší reportáži.

Reklama

Druhá adventní neděle na pražské Kampě byla ve znamení té pravé předvánoční atmosféry. Nechyběl tradiční Mikulášský průvod ani rozsvěcení posledního vánočního stromečku v Praze 1.

"Vánoce k centru Prahy patří a ta adventní atmosféra s těmi tradičními akcemi je vyhledávána ze strany nejen těch, co zde žijí, ale i ze strany návštěvníků Prahy. Tak jsem rád, že i přes to, že není radostná doba, tak že se tady sešlo poměrně hodně lidí, že jsme rozsvítili stromek a tím vnesli světlo do našich duší," řekl Petr Hejma, starosta MČ Praha 1.

Kromě rozsvěcení krásného vánočního stromku čekala na přítomné také tradiční Mikulášská veselice.

"My si připomínáme Mikuláše a to byla taková postava, která žila ve třetím století a bylo zajímavé, že si ho pamatujeme proto, že ho lidé měli rádi. Já bych přál lidem, pokud chtějí, aby si je ostatní pamatovali a připomínali si je za tisíc dvě stě let, tak aby se chovali slušně a měli se také rádi navzájem," řekl Petr Burgr, 1. místostarosta MČ Praha 1.

Návštěvníci se mohli pokochat i pohledem na tradiční vánoční betlém, který mají na svědomí výtvarníci Karlova mostu.

"Já si myslím, že jeho mimořádnost je jednak ve velikosti těch jednotlivých figur a samozřejmě potom, já bych řekl, i s láskou, kterou byly vytvořeny," řekl Tomáš Oliva, předseda Spolku občanů a přátel Malé Strany a Hradčan.

Praha 1 už má za sebou rozsvěcení stromků na Petrském náměstí, Kozím plácku, horní části Václavského náměstí, před radnicí, na Betlémském náměstí a Malostranském náměstí. Rozsvícení stromku na Kampě tak bylo posledním dílkem do předvánoční skládačky. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu