• Načítám...
>

Nemocnice Na Františku má nejmodernější CT v Praze

  • 21. prosince 2021,
  • 18:35,
  • PRAHA 1,
  • Marek Tereba

Nemocnice Na Františku přinese svým pacientům opět o něco kvalitnější péči. Díky radnici městské části totiž získala nové CT. Jaké zlepšení to pacientům přinese? To se dozvíte v reportáži.

Reklama

Celkem 36 milionů korun investovala Městská část Praha 1 do přestavby CT v Nemocnici Na Františku. V samotném centru města tak vzniklo jedno z nejmodernějších zařízení tohoto typu v republice.

"Pro nás to znamená strašně moc. Nechci, aby to vypadalo jako nějaké klišé, ale pro nás to znamená úspora času, velká úspora prostředků a samozřejmě to pro nás znamená i větší spokojenost pacientů. To původní CT bylo 13 let staré, náhradní díly na něj už nebyly. V podstatě ty poslední jsme vozili třeba z Jižní Ameriky, takže ta prodleva, ta odstávka na tom CT byla významná," řekl David Erhart, ředitel Nemocnice Na Františku.

Nemocnice tak musela své pacienty na kontrolní CT vyšetření posílat do jiných zařízení. To postihlo nejen pacienty, ale po finanční stránce i samotnou nemocnici.

"Je to špičkové zařízení, které posunuje naší Nemocnici Na Františku zase o další krok dále. Snažíme se jako její zřizovatel investovat prostředky do modernizace nemocnice, do přístrojového vybavení a naší ambicí je, abychom z nemocnice udělali skutečně špičkové centrální nemocniční zařízení pro Pražany přímo na nádherném místě v centru Prahy," řekl Petr Hejma, starosta MČ Praha 1. řekl David Erhart, ředitel Nemocnice Na Františku.

"Tento CT přístroj je jeden z nejmodernějších CT přístrojů a oplývá hlavně rychlostí a přesnou zobrazitelností struktur v těle. To znamená, že pacient, když sem přijde, tak pro srovnání s naším minulým CT přístrojem nebude muset držet dech během vyšetření, pokud bude mít nějaký problém, třeba Parkinsona, nebude se muset tlumit během toho vyšetření," řekla Lucie Zabadalová, primářka Radiologického oddělení.

Další využití ocení i pacienti, které trápí problémy s tlustým střevem a stroj dokáže vyšetřit i srdeční tepny.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu