• Načítám...
>

Praha 1 připravila dárek pro osamělé seniory

  • 25. prosince 2021,
  • 9:53,
  • PRAHA 1,
  • Jaroslav Šetlík

Netradiční vánoční dárek pro osamocené seniory z Prahy 1 připravila místní radnice. Bylo jím pozvání na štědrovečerní oběd, který se uskutečnil v prostorách Malostranské besedy. Jak si senioři užili pohodovou vánoční atmosféru vám přiblížíme v následující reportáži.

Reklama

Téměř dvacítka osamělých seniorů z Prahy 1 se sešla na Štědrý den v Malostranské besedě. Právě tam pro ně radnice připravila sváteční oběd. Během něj nechyběl ani hudební doprovod, který se postaral o navození pravé vánoční atmosféry.

"Senior v Praze 1, to je takové moje krédo, by neměl žít s pocitem, že je sám. Je to velice důležité. Samozřejmě prvotně se o tohle musí postarat rodina, potom se musí postarat sousedé, pokud spolu takhle žijí a pokud ani ti nějakým způsobem nejsou schopni nebo nechtějí, tak má nastoupit radnice se svými organizacemi," řekl Petr Burgr, místostarosta MČ Praha 1.

"Podílí se na tom jak sociální odbor městské části Praha 1, tak naše koordinátorky v jednotlivých okrscích, oslovujeme převážně osamělé seniory, počítáme tak s 25 lidmi a víme, že někdo se nedostaví, protože mu není úplně dobře a z jiných důvodů, ale kolem těch dvaceti seniorů se vždy sejde a rádi," řekla Helena Čelišová, ředitelka Střediska sociálních služeb Praha 1.

Na stole nechybělo cukroví, káva, víno, pivo a také pokrmy, které neodmyslitelně ke Štědrému dni patří.

"Je to štědrovečerní menu tak jak má být, to znamená rybí polévka, ryba, kapr a bramborový salát," řekl Petr Burgr. 

Štědrovečerní oběd byl ale bohužel jedinou akcí pro seniory, kterou Praha 1 v období Vánoc pořádala. Ostatní musely být kvůli protiepidemickým opatřením zrušené.

"Vánoční koncert, který byl nastaven s bohatým programem na Žofíně, museli jsme ho zrušit. Malostranskou besedu, oblíbené koncerty jsme zrušili, vánoční výlety za vánočními trhy do Liberce, České Budějovice, vzali jsme to letos v tuzemsku, tak to všechno jsme bohužel museli zrušit," řekla Helena Čelišová.

Vedení Prahy 1 proto doufá, že v roce 2022 budou podmínky pro tyto a další akce příznivější a senioři si je opět budou moci užívat naplno.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu