• Načítám...
>

Praha 1 schválila rozpočet na rok 2022

  • 26. ledna 2022,
  • 13:25,
  • PRAHA 1,
  • Marek Tereba

Na lednovém zastupitelstvu Prahy 1 byl schválen rozpočet na rok 2022, který je opět vyrovnaný. Kvůli vysoké inflaci nakonec musela Praha 1 zapojit více peněz do investic. Počítá se mimo jiné s investicemi do zdravotnictví, rozvoje veřejného prostoru či bydlení.

Reklama

Na lednovém zastupitelstvu Prahy 1 byl schválen rozpočet na rok 2022. Zastupitelé ale také probírali střednědobý výhled rozpočtu na roky 2023 až 2027. Velké plány má ale první městská část už letos. 

"Rozpočet pro rok 2022 máme opět vyrovnaný, s příjmy ve výši jedna miliarda dvacet šest miliónů korun. V tomto směru se opět snažíme, v rámci naší investiční strategie, investovat do rozvoje veřejného prostoru. Vzniknou nové parky, budeme opět investovat do školních budov, zároveň také podpoříme rozvoj bydlení," konstatoval Petr Hejma, starosta MČ Praha 1.

Investice se plánují i do zdravotnictví. Koncem loňského roku se v Nemocnici Na Františku vybudovalo moderní CT stanoviště. Letos se ale chystají další investice.

"Plně zajišťujeme její provoz. Nemocnici v letošním roce čeká další renovace, další nové, přístrojové vybavení. Další rozvoj tak, abychom z této nemocnice, pro Pražany, udělali skutečně špičkové, zdravotnické středisko v centru Prahy," upozornil Petr Hejma, starosta MČ Praha 1.

První návrh rozpočtu se řešil už během léta loňského roku. Poté ho projednaly jednotlivé odbory a na podzim komise. Kvůli vysoké inflaci nakonec ale musela Praha 1 zapojit více peněz do investic. 

"Máme v úmyslu, kromě jiného, také spravit všechny nebytové i bytové prostory. Něco je velmi složité tím, že nám postupem času, jeden za druhým, nájemci opouštějí prostory, protože je ten covid. I přes velmi intenzivní pomoc městské části, která poskytovala třeba půlroční, padesáti procentní slevu a podobně, tak prostě některé firmy to nevydýchaly," doplnil Jan Votoček, radní MČ Praha 1.

Rozpočet počítá také s převedením nevyčerpaných finančních prostředků z loňského roku. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu