• Načítám...
>

Kostelní slavnosti pokračují i v letošním roce

  • 11. února 2022,
  • 10:06,
  • PRAHA 1,
  • Jaroslav Šetlík

Sérii koncertů pod názvem Kostelní slavnosti připravila Praha 1 i pro letošní rok. Tentokrát díky rozvolnění protiepidemických opatření za přítomnosti diváků. Městská část navíc připravila pro milovníky klasické hudby sestřih uplynulých koncertů.

Reklama

Sérii koncertů pod názvem Kostelní slavnosti připravila Praha 1 i pro letošní rok. Pěvkyni Marketu Fassati si tentokrát mohli posluchači užít nejen prostřednictvím online vysílání, jako tomu bylo dosud zvykem, ale díky rozvolnění vládních nařízení také naživo.

"Mám velikou radost, jak vidíte za mnou, tak hojnost posluchačů je veliká. Mám velikou radost z toho, že jsme nezůstali jen u online přenosu. Každý měsíc bude nový díl, nový pořad, nový koncert Kostelních slavností," řekla Marketa Fassati, pěvkyně.

První Kostelní slavnosti v letošním roce se uskutečnily v kostele svatého Martina ve zdi a posluchači si mohli vychutnat nejen klasickou hudbu, ale tentokrát i něco z trochu jiného žánru.

"Název tohoto koncertu je Od klasiky k jazzu, takže tady zazní skladby, které jsou opravdu klasické, ale až do skladeb, které jsou věnované například Jaroslavu Ježkovi, který má tento rok 80. výročí od úmrtí a tím, že to je v doprovodu saxofonového kvarteta, tak ten přesah se nabízí velmi jednoduše a krásně," řekla Marketa Fassati, pěvkyně.

Další koncert se uskuteční první jarní den, tedy 21. března v kostele sv. Jindřicha a Kunhuty v Praze 1. Pokud se vám ale nechce do té doby čekat, můžete si připomenout již proběhlé Kostelní slavnosti v online podobě.

"Takový unikát, co udělala Praha 1, je, že z dílů, které byly v době covidové, které se vysílaly online, udělala krásný sestřih. Tam v kostce uvidí to, co se za rok a půl odehrálo, uvidí tam nádherné prostředí těch kostelů, uvidí rozmanitost hudby a vždy se dozví v kostce o tom kostele něco zajímavého, a to je unikátní," řekla Marketa Fassati, pěvkyně. 

Video si mohou zájemci pustit prostřednictvím YouTube kanálu Městské části Praha 1.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu