• Načítám...
>

Kozí spolek uspořádal další sousedské setkání

  • 11. května 2022,
  • 11:42,
  • PRAHA 1,
  • Jaroslav Šetlík

Tradiční Jarní rendez-vous se konalo na tzv. Kozím plácku v Praze 1. Toto sousedské setkání pořádal Kozí spolek. Ten letos slaví 7 let od svého vzniku.

Reklama

Takzvaný Kozí plácek v samém centru metropole ožil dalším sousedským setkáním. To již tradičně na tomto místě pořádal Kozí spolek.

"Dnešní akce se jmenuje Jarní rendez-vous a je to takové přivítání hezkého počasí a oslava takových těch pozdně jarních dní, kdy se lidem vlévá nová krev do žil a taková ta radost k tomu. My to vždycky děláme pro lidi a naše sousedy s tím, abychom představili třeba i nové podnikatele nebo nové živnostníky, kteří tady fungují a nebo už i ty zavedené, tak abychom to propojili tak nějak s obyvateli, sousedy a s těmi, co tady žijeme," říká Jiří Mokrý, zástupce Kozího spolku.

"Je to mimořádně důležité, protože tady teď není důležité, jak se to jmenuje, proč to je, ale důležití jsou ti lidé, kteří tady bydlí v okolí. Oni sem přijdou odpoledne a oni se spolu sejdou a popovídají si a jsou takovou prodlouženou rukou radnice. S nimi komunikujeme ty problémy, které tady jsou, protože oni mezi nimi žijí," dodává místostarosta MČ Praha 1, Petr Burgr.

Kozí spolek byl založený před sedmi lety a každý rok pořádá několik sousedských akcí. Další z nich je Jahodové reggae, které se uskuteční v červnu.

"Kdy se jedná o takové přivítání léta a ukončení školního roku, kdy to je speciálně pro ty malé děti nebo děti školního věku a pro rodiče a zase sousedy tady z toho blízkého i širšího okolí," říká Jiří Mokrý, zástupce Kozího spolku.

Na všech akcích, stejně jako na dalších aktivitách spolku, se finančně podílí městská část Praha 1.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu