• Načítám...
>

Pavel Klener se stal čestným občanem Prahy 1

  • 10. června 2022,
  • 11:43,
  • PRAHA 1,
  • Jaroslav Šetlík

Praha 1 udělila další čestné občanství. To bylo uděleno Pavlu Klenerovi. Ten dlouhá léta žije na Malé Straně a nemalou mírou se podílel na rozvoji medicíny v Česku.

Reklama

Ve slavnostním prostředí Staroměstské radnice proběhlo další udílení čestného občanství Prahy 1. To získal Pavel Klener.

"Dnes jsem předal významné ocenění - čestné občanství Prahy 1 jménem zastupitelstva městské části panu profesoru doktoru Pavlu Klenerovi, který je významnou osobností české medicíny. Je dlouholetým, emeritním, nyní již přednostou hematologického ústavu lékařské fakulty Všeobecné fakultní nemocnice v Praze. Zároveň je to osobnost, která získala významná česká i mezinárodní ocenění pro přínos právě v této oblasti vědy," řekl Petr Hejma, starosta MČ Praha 1.

Čestné občanství Prahy 1 bylo uděleno od roku 2007 téměř třem desítkám obyvatel, kteří se významnou měrou zasloužili o rozvoj městské části.

"Já si toho velice vážím. Je to ocenění nebo čestné občanství Prahy 1, kde od svého dětství, od roku 1939 žiji ve stejném domě, ve stejném bytě a na stejné adrese. Malá Strana mi ohromně přirostla k srdci. Takže si toho nesmírně vážím a jsem rád, že na sklonku mého života se mi dostává takového ocenění," řekl Pavel Klener, četný občan Prahy 1.

V minulosti bylo čestné občanství uděleno například Ester Ledecké, Marku Ebenovi nebo Kamile Moučkové.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu