• Načítám...
>

Nemocnice Na Františku pracuje na modernizaci péče

  • 16. června 2022,
  • 19:24,
  • PRAHA 1,
  • Jan Varga

Nemocnice Na Františku představila svůj koncept rozvoje do roku 2026. Ten už schválili i zastupitelé městské části Praha 1. Nemocnice chce například třetí operační sál, pracuje na modernizaci urgentního příjmu a také se připravuje stanoviště pro záchrannou službu.

Reklama

Zastupitelé městské části Praha 1 schválili plán rozvoje Nemocnice Na Františku do roku 2026. V následujících letech tak nemocnici čeká další modernizace. Dnes to potvrdil její ředitel David Erhart. V plánu je například poskytování lepší urgentní péče a s tím spojená úprava vstupu do nemocnice.

„Tam musí dojít k určitým úpravám. My samozřejmě chceme, aby ty úpravy probíhaly za plného provozu, takže nechceme, aby jakýmkoliv způsobem ovlivnily činnost urgentního příjmu. Ale ještě předtím máme prioritu vybudování třetího operačního sálu. Což je investice nutná k tomu, abychom pokryli požadavky našich chirurgických oborů. Protože rozšiřujeme portfolio chirurgických oborů. Naposledy je to o gynekologické oddělení,“ říká ředitel nemocnice David Erhart.

Nové gynekologické oddělení funguje v nemocnici od začátku roku. I tady plánují další rozvoj. Měla by přibýt například speciální ambulance pro pacientky s hormonálními poruchami.

„Jsme schopni se v tuto chvíli postarat jak o pacientky s gynekologickými potížemi, tak i o ženy těhotné, a to v podstatě od začátku gravidity až do termínu porodu. Ambulance je nově vybavená jak novým gynekologickým křeslem, kolposkopem. V tuto chvíli čekáme dva úplně nové ultrazvukové přístroje," říká primář gynekologického oddělení Filip Hron.

V nemocnici se plánuje také zázemí pro záchranku. Z počátku bude k dispozici jeden sanitní vůz, později by mohla za akutními případy vyjíždět auta dvě.

„Je to obrovský benefit. Získá se tím další nadstandartní možnost zkrácení dojezdových vzdáleností. Takže si právě přejeme, aby centrum Prahy bylo obslouženo do tří minut tou záchrankou. Navíc je tady obrovská synergie s nemocnicí v rámci urgentní lékařské péče," říká starosta MČ Praha 1, Petr Hejma.

Nemocnice uspěla v rámci dotačního titulu React EU. Získala tak téměř sto padesát milionů korun na další vybavení, které nemocnici posune zase o něco výše.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu