• Načítám...
>

U svatého Havla proběhly další Kostelní slavnosti

  • 15. září 2022,
  • 17:01,
  • PRAHA 1,
  • Ondřej Švec

Na půdě městské části Praha 1 se odehrál další díl koncertní série s názvem Kostelní slavnosti. Tentokrát mohli návštěvníci akce obdivovat kouzlo zpěvu a melodií v kostele svatého Havla. V pořadí již 15. Kostelní slavnosti, které původně vznikly za časů koronavirové pandemie a lidé mohli vystoupení sledovat online, svým sopránem tradičně obohatila Markéta Fassati a na kytaru ji doprovázel známý virtuos Štěpán Rak. Na koncertě zazněla vůbec poprvé hned trojice skladeb, kdy jedna z nich byla věnována nedávno zesnulé britské panovnici Alžbětě II.

Reklama

Koncertní série Kostelní slavnosti již popatnácté zavítala do jednoho z kostelů v městské části Praha 1, aby lidem dělala radost. Tentokrát si organizátoři akce vybrali kostel svatého Havla a návštěvníkům i tentokrát připravili zajímavý hudební program. 

„Tentokrát to bude velice zajímavé tím, že zde zazní autorské skladby. Dokonce tři budou světové premiéry. Zazpívám je ve spolupráci se Štěpánem Rakem, fantastickým kytaristou, ale také autorem těch skladeb,“ vysvětluje sopranistka Markéta Fassati.

Hned úvodní skladba byla navíc věnována nedávno zesnulé britské panovnici Alžbětě II.

Vedle nádherného hlasu sopranistky Markéty Fassati mohli návštěvníci koncertu obdivovat také umění světově proslulého kytarového mága Štěpána Raka, který si hraní v kostele velmi oblíbil. 

„Kostel je pro mne spojení s universem. Takové to přímé spojení s tím, v co člověk věří někde na dně své duše. Něco, co nemá v mozku a co není dáno nějakou kalkulací,“ zamýšlí se kytarový virtuos Štěpán Rak.

Kostelní slavnosti se už tradičně konají za podpory městské části Praha 1. Mimořádný kulturní zážitek si ani tentokrát nenechal ujít pan starosta Petr Hejma. 

„Stala se z toho tradice, která trvá více než dva roky. Dnes máme již patnáctý koncert, kdy se společně setkáváme v překrásných prostorách jednotlivých kostelů. Dokonce dnes v kostele svatého Havla bylo úplně plno,“ uzavírá starosta městské části Praha 1, Petr Hejma.

Věřme, že Kostelní slavnosti v Praze 1 budou i nadále pokračovat, protože jak je z jednotlivých koncertů vidět, krásná hudba vlévá lidem do srdcí nejenom radost, ale i naději. A té není nikdy dost. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu