• Načítám...
>

Muzikálové Maminy to v Divadle Lucie Bílé rozjedou na večírku

  • 23. září 2022,
  • 12:51,
  • PRAHA 1,
  • Marek Tereba

Na předporodním večírku se setkávají čtyři maminy. Spolu sdílejí strasti i radosti manželství. Mezi padouchy, se kterými jako superhrdinky dennodenně bojují, totiž nepatří pouze domácí úkoly, školní svačinky a hory špinavého prádla. Mateřství je jízda na emoční horské dráze, kde je narození dítěte teprve začátek… Protože být maminou, to je poslání na celý život.

Reklama

Po několika měsíčních přípravách má za sebou muzikál Maminy z repertoáru Divadla Lucie Bílé premiéru. Ta se nesla ve velmi slavnostním duchu a přinesla hercům zaslouženou standing ovation. 

"Jsem šťastná, protože se povedlo něco, co je veselé, milé, dojemné, lidé odcházeli šťastní a to premiérové publikum je vždy takové přísnější, ale vypadá to ze všech stran, že to dobře dopadlo," řekla Lucie Bílá - zpěvačka a herečka.

Hlavními hrdinkami této muzikálové komedie jsou právě ony zmiňované maminy. Diváci se tak seznámí s prvorodičkou Amy, ambiciózní právničkou Brooke, sarkastickou matkou pěti dětí Barb a svobodnou matkou Tinou. 

"Já jsem hledala po Láska je láska muzikál, který by lidi potěšil a nějak jsem toužila po přítomnosti žen. A navíc téma mateřství nebo rodičovství je téma, které skoro každý zná, ale každého se to týká. Narodili jsme se proto, abychom se milovali a zase jsme se množili. Takže o tom to je. Navíc být máma je nejvíce, takže já jsem se rozhodla pro toto. Hlavně je to tak vtipně napsané, tak veselé, tak smutné a tak veliké a hlavně, z čeho mám velkou radost, že jsem měla možnost poděkovat samotné autorce Sue Fabisch, která přijela z Ameriky a mohla jsem jí osobně poděkovat za něco, co si myslím, že budeme dlouho hrát," řekla Lucie Bílá - zpěvačka a herečka.

V hlavních rolích se kromě principálky Divadla Lucie Bílé představily a představí také Iva Pazderková, Markéta Schimmerová Procházková, Tereza Hálová nebo Kateřina Pechová.

"Já jsem konkrétně z řad takových žen, které jsou pracující maminky, které chodí do práce téměř po porodu, ale snaží se tu práci skloubit i s tím mateřstvím. Máme tam další archetyp, jako je maminka prvorodička, pak je tam maminka samoživitelka a naopak maminka, která má pět dětí a je s nimi doma, nechodí do práce, takže si myslím, že se v tom najde absolutně každá žena, ale i muž. Měli jsme tady na generálkách mé kolegy z rádia a ti byli naprosto nadšení a říkali, že se ve spoustě těch písníčkách našli, jako kdybychom zpívaly o nich. Co se týče mě, tak já zatím ještě děti nemám, ale je pravda, že moje nějaké vize nebo představy jsou takové, že bych také chtěla zůstat aktivně pracovat. To znamená, že možná k té mé postavě budu mít blízko a i proto mi asi byla blízká, bavil mě její humor a zároveň i to, jak je ze začátku lehce škrobená, ale potom se odváže pod vlivem alkoholu a s holkami je otevřená, cítí se bezpečně a užije si ten večírek," řekla Kateřina Pechová - herečka.

Už teď se navíc v divadle připravuje další muzikál.

"Už budu číst scénář nového muzikálu, který budeme chystat příští rok a celé prázdniny budeme zkoušet. Ten se jmenuje Srdeční záležitost a to je představení o krizi středního věku. To hodně lidí zná. Tam už budou i chlapi," řekla Lucie Bílá - zpěvačka a herečka.

Na Maminy ale můžete přijít už teď, tak si nenechte toto oddychové představení ujít.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu