• Načítám...
>

Kostelní slavnosti navodily vánoční atmosféru

  • 21. prosince 2022,
  • 18:45,
  • PRAHA 1,
  • Jaroslav Šetlík

V Praze 1 se uskutečnily poslední letošní kostelní slavnosti. Předvánoční kostelní slavnosti hostil kostel sv. Jindřicha v Jindřišské ulici. A jak už bývá zvykem, i tentokrát byla hojná účast.

Reklama

V Praze 1 se uskutečnily poslední letošní kostelní slavnosti. Ty už přes dva roky neodmyslitelně patří ke kulturnímu dění v první městské části.

"Kostelní slavnosti, to je takové duchovní zastavení každý měsíc ve spolupráci s městskou částí Praha 1. Pokaždé v jiném kostele, s jiným programem, s jinou náplní. Lidé se dozví něco o kostele, nějaké zajímavosti, které možná dříve neznali nebo častokrát vidí ten kostel i poprvé, protože někdy to bývá kostel, který bývá pravidelně zavřený a my máme tu možnost, že pro nás ho otevřou a my máme možnost ukázat lidem něco, co jim možná bylo skryto a chodili častokrát kolem. Je to už druhý rok, začínáme třetí rok, takže máme takové pomyslné druhé narozeniny," řekla Markéta Fassati, sopranistka.

Předvánoční kostelní slavnosti hostil kostel sv. Jindřicha v Jindřišské ulici. A jak už bývá zvykem, i tentokrát byla hojná účast. Nejen obyvatelé Prahy 1 tak mohli díky této akci nasát atmosféru blížících se Vánoc.

"Mohou se těšit na tradiční Českou mši vánoční od Jakuba Jana Ryby. Je to skladba, která neodmyslitelně patří k Vánocům a Ryba ji vlastně psal pro lidi. Dneska, když se podíváte do kostela, tak je úplně plno a věřím, že většina z nich právě tuto mši zná, tak si asi s námi budou pobrukovat. A to je dobře," řekla Markéta Fassati, sopranistka.

Právě díky velké návštěvnosti hodlá radnice Prahy 1 v těchto akcích i nadále pokračovat. A jaké jsou tedy plány na rok 2023?

"Máme velké plány a jsem opravdu moc šťastná, že i po volbách nám Praha 1 zůstala nakloněná. Už posluchače mohu pozvat na konci ledna do kostela sv. Martina ve zdi na Praze 1. Mohu slíbit, že ten program bude úplně jiný, než byl doteď," řekla Markéta Fassati, sopranistka.

Přesné datum bude zveřejněno na webu městské části nebo na stránkách kostelnislavnosti.cz.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu