• Načítám...
>

Výstava Magie místa je první letošní výstavou Galerie 1

  • 4. ledna 2023,
  • 12:58,
  • PRAHA 1,
  • Monika Rusová

První letošní výstavou Galerie 1 je výstava s názvem Magie místa. Na výstavě je k vidění několik desítek fotografií od autorů z Asociace profesionálních fotografů České republiky.

Reklama

Galerie 1 představila svou první letošní výstavu.

"Návštěvníci zde mohou vidět nejrůznější fotografie související s magií místa, což je i název této výstavy. Ať se každý přijde podívat a přesvědčit se o tom, jaká ta fotografie jednotlivých autorů skutečně je," řekl David Bodeček (Piráti) - místostarosta MČ Praha 1.

Magické snímky vystavené zde v Galerii 1 zachytilo 24 autorů z Asociace profesionálních fotografů České republiky.

"Asociace sdružuje přední profesionály, umělce, dokumentaristy, kteří ctí tu profesi. To znamená, kdo se tou fotografií skutečně živí a má potřebu ten obor kultivovat, protože v dnešní době, kdy jsme zahlceni neuvěřitelným množstvím obrazů, každý dnes fotí, stačí, že máte mobil a už jste fotograf, tak se špatně rozlišuje, kdo to skutečně umí. Je něco jiného udělat hezkou krajinku a obrázek, který má tisíce like na Facebooku, ale pak dostat skutečnou zakázku a tu splnit," řeklJan Pohribný - prezident Asociace profesionálních fotografů České republiky.

Celý projekt měl za úkol vyzdvihnout atmosféru, tajemnost a příběh fotografie, nikoli prvotní popisnost. 

"Na otázku, která z mých úst směřovala právě ke kurátorům, zda některé ty fotografie jsou prodejní, mi bylo odpovězeno, že pokud bude mít kdokoli zájem o jakoukoli fotografii, tak má napsat email na Asociaci profesionálních fotografů a oni zájemce propojí s autorem, aby se mohli domluvit na případném prodeji," řekl David Bodeček (Piráti) - místostarosta MČ Praha 1.

Mezi vystavovateli byla letos i řada studentů, absolventů a pedagogů vysokých a vyšších odborných škol. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu