• Načítám...
>

Kostelní slavnosti pokračují i v letošním roce

  • 1. února 2023,
  • 13:49,
  • PRAHA 1,
  • David Wilczek

První Kostelní slavnosti v letošním roce se uskutečnily v gotickém kostele svatého Martina ve zdi a posluchači si mohli vychutnat nejen klasickou hudbu, ale tentokrát i něco z trochu jiného žánru. Tentokrát s podtitulem Pocta hudebním legendám.

Reklama

Sérii koncertů pod názvem Kostelní slavnosti připravila Praha 1 i pro letošní rok. Pěvkyni Marketu Fassati si tentokrát mohli posluchači užít naživo v kostele svatého Martina ve zdi. Na klavír ji doprovázel známý kapelník a skladatel Pavel Větrovec a kontrabasista František Raba. Mezi vzácnými hosty nechyběl ani textař a herec Miloň Čepelka.

"Jsem v sedmém nebi, že bude Markéta zpívat píseň Jaroslava Ježka Velký vůz a blues, ke které jsem před 40 lety napsal slova, když byla nalezena v pozůstalosti zápisníku Jaroslava Ježka," neskrývá své nadšení textař a herec Miloň Čepelka.

"Začneme skladbami od Johanna Sebastiana Bacha, ale dojdeme přes již zmiňovaného pana Čepelku, Ježka, ale i zahraniční skladby jako je Somewhere over the rainbow," představuje repertoár sopranistka Markéta Fassati.

Koncert je pořádán už třetím rokem ve spolupráci s městskou částí Praha 1 a za tuto dobu si našel mnoho příznivců.

"Tím, že to bude celoroční projekt, tak si myslím, že dáváme možnost opravdu nahlédnout do té hudby hluboko. A doufám, že se i okolo tohoto projektu shromáždí lidé, kteří milují hudbu a třeba k sobě vzájemně naleznou cestu. A komunita Prahy 1 se tak vylepší," říká Terezie Radoměřská (TOP 09) - starostka MČ Praha 1

Kostelní slavnosti je cyklus koncertů, který je pořádán jednou za měsíc pokaždé v jiném kostele, s jiným programem a s jinou náplní. Na další setkání se mohou posluchači těšit 28. února v kostele svatého Vavřince.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu