• Načítám...
>

Nová výstava Galerie 1 ztvárňuje Město ve městě

  • 3. února 2023,
  • 14:38,
  • PRAHA 1,
  • Monika Rusová

Začátek dalšího měsíce znamená další novou výstavu. Galerie 1 odstartovala 2. února vernisáží výstavu s názvem Město. Na vernisáži se sešli autoři děl, kurátorka výstavy, místostarosta MČ Praha 1 a několik desítek návštěvníků. Město si můžete prohlédnout v centru Prahy až do 25. února. Ochutnávku můžete vidět už nyní v naší reportáži.

Reklama

Měsíc únor nabízí v Galerii 1 jakési tři v jednom. Zcela různorodá díla od třech autorů spojuje jedna výstava.

"Já zvu všechny sem do Galerie 1 ve Štěpánské ulici na výstavu, která se jmenuje Město, aneb co vidíme na ulici za skly našich oken, zdí, domů a bytů. Je to výstava tří umělců. Michaela Třeštíka, kde vidíte nádherné pastelové výtvory, pak je tady Norbert Tappert a jeho fotografické obrazy a třetím umělcem je Petr Holub a jeho nádherné sochy," řekl David Bodeček (Piráti) - místostarosta MČ Praha 1.

Autoři vystavených děl se předtím ani neznali. Za jejich seznámení může až kurátorka výstavy, která s nápadem na společné město přišla.

"Bylo to město, které jsem měla dlouho ve své mysli a spíš to byl takový zázrak, že jsem ty stavitele potkala a poznala,” řekla Renáta Mužíková - kurátorka výstavy.

Městem uprostřed Prahy může korzovat úplně každý a třeba se i seznámit s někým, kdo ve městě žije také. Analogové fotografie Norberta Tapperta znázorňují to, co naše oko zahlédne v rozsvíceném okně v ulicích. Architekturu města naopakk ztvárňuje Michal Třeštík a městské obyvatele zpodobňuje Petr Holub. 

"Vystoupíte z města, které důvěrně znáte a jste z něj otrávený, do města úplně nového, kde se můžete cítit v bezpečí, kde můžete relaxovat, znáte ho třeba ze snu nebo se do něj těšíte. Tady se meze na fantazii nekladou. To, co vy tady vidíte, co tady nalézáte, jak to cítíte a vnímáte, je pouze na vás,” řekla Renáta Mužíková - kurátorka výstavy.

Obrazy Michala Třeštíka z této výstavy nejsou prodejní kousky. Díla Norberta Tapperta a Petra Holuba k mání jsou. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu