• Načítám...
>

Nemocnice Na Františku zve na Den zdraví

  • 28. dubna 2023,
  • 15:38,
  • PRAHA 1,
  • Jaroslav Šetlík

Program pro děti i dospělé zaměřený na prevenci onemocnění slibuje Den zdraví v Nemocnici Na Františku. Ten se zde uskuteční historicky poprvé. Návštěvníci si budou moci nechat nejen změřit tlak, ale také absolvovat konzultace s lékaři.

Reklama

V areálu Nemocnice Na Františku se uskuteční 30. května odpoledne Den zdraví. Akce pro děti i dospělé bude zaměřena primárně na prevenci onemocnění.

"Ať už je to třeba onemocnění srdce a cév, rakovina nebo třeba bolest pohybového aparátu nebo obezita. Návštěvníci si také budou moci třeba například nechat změřit krevní tlak nebo hladinu cukru v krvi. Budou také moci konzultovat s naším lékařem. Budou tady naši fyzioterapeuti, bude tady také naše nutriční terapeutka," říká tisková mluvčí Nemocnice Na Františku, Lucie Krausová.

Pro děti bude připravena například ukázka výcviku policejních psů a další program. Nemocnice Na Františku prošla v předchozích letech velkou proměnou, která má zajistit kvalitnější a dostupnější péči o pacienty.

"Museli jsme udělat urgentní příjem. Říkám záměrně museli, protože mít urgentní příjem je podmínkou toho mít akutní péči, kterou samozřejmě my i zřizovatel chceme. Podařilo se nám dokončit vybudování rehabilitačního oddělení, lůžkového. Podařilo se nám rozjet ambulanci gynekologie. Segment gynekologie je určitě segment specializované péče, který na Praze 1 chyběl," zmiňuje ředitel Nemocnice Na Františku, David Erhart.

V plánu je také do budoucna zřídit gynekologické lůžkové oddělení.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu