• Načítám...
>

Žáci Prahy 1 se utkali na Sportovním dnu mládeže

  • 11. května 2023,
  • 17:45,
  • PRAHA 1,
  • Kristýna Svobodová

Žáci prvních až osmých tříd Prahy 1 se v parku Lannova utkali v pěti sportovních disciplínách. Konalo se tady totiž Národní semifinále Sportovního dne mládeže s Tenisovou akademií Jan Váňa. Celorepubliková sportovní aktivita si získává stále větší oblibu.

Reklama

Fotbal, florbal, házená, frisbee a tenis. Zdánlivě odlišné disciplíny, ve kterých se utkali žáci z pěti základních škol Prahy 1. V parku Lannova se totiž uskutečnil Sportovní den mládeže s Tréninkovou akademií tenisty Jana Váni.

"Je to 30. sportovní zastávka v rámci národní soutěže, domluvil jsem se letos poprvé s radnicí a s jednotlivými zástupci základních škol, že bychom mohli zapojit městskou část 1 do této soutěže," řekl Jan Váňa - organizátor Sportovního dne mládeže.

"Jakákoliv aktivita, která bude podporovat pohyb dětí, je vítaná, Když obcházím jednotlivé školy,  tak i na základě zkušeností učitelů vím, že covid ten pohyb u některých velmi negativně ovlivnil ty děti," řekl David Bodeček (Piráti) - místostarosta MČ Praha 1.

Semifinále tréninkové akademie se zúčastnili žáci prvních až osmých tříd a své síly změřili společně i proti sobě.

"Děti se utkávají nejdřív individuálně, fotbal, florbal, házená, frisbee, tenis a potom v návaznosti v týmové soutěži, kdy budou hrát pět na pět, opět v těchto pěti aktivitách. Ty děti se potom namíchají napříč ročníky, napříč školami, takže opět budou muset vytvořit týmový duch, nová přátelství," řekl Jan Váňa - organizátor Sportovního dne mládeže.

Nejúspěšnější finalisté z Prahy 1 získají nominaci na Národní finále v Kladně.

"Na závěr z této kvalifikace budeme hrát týmovou soutěž a budeme znát tři nejúspěšnější týmy po pěti, takže budeme předávat 15 nominačních karet, plus mám připravené ještě tajné divoké karty, takže celkově budeme moci vyslat až 20 hráčů," řekl Jan Váňa - organizátor Sportovního dne mládeže.

Národní finále v Kladně se pak uskuteční v prosinci. Nominovaní hráči z Prahy 1 tam budou soupeřit o pozici národního vítěze a o putovní zlatý pohár Tréninkové akademie Jana Váni.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu