• Načítám...
>

Prahou se prohnala spanilá jízda skútrů

  • 12. června 2023,
  • 9:52,
  • PRAHA 1,
  • Monika Rusová

Prahou se prohnala spanilá jízda skútrů. Již tradiční akce se každoročně účastní několik stovek řidičů a letošní jubilejní ročník nebyl výjimkou. Uspořádání do kolony proběhlo u Parlamentu České republiky a v protisměru Valdštejnskou ulicí vyrazili na plánovaný okruh naší metropole.

Reklama

Vždy druhou soboru v červnu už 20 let můžete potkat celorepublikový sraz skútříkářů a jejich fanoušků. Společná jízda ve stádu těchto nadšenců je určena každému milovníkovi dvou kol. Už druhým rokem vyjížděli z Valdštejnského náměstí. 

"Může se účastnit každý, kdo má skútr jakékoli kubatury nebo i účastnici, kteří měli dříve skútr a pak si pořídili motorku, tak samozřejmě v rámci nostalgie jedou také," řekl  Václav Nerad - organizátor Skútr šnůry.

"Délka trasy je 36 kilometrů, to je ta první část. Pak se pokračuje dál a cíl je Proboštská jezera u Brandýse nad Labem," dodal Václav Nerad - organizátor Skútr šnůry.

Spanilé jízdy 20. ročníku se zúčastnilo přibližně 300 skútrů.

"Setkání jezdců na skútrech, které je silně podporováno předsedou Senátu panem Milošem Vystrčilem, který mě společně s organizátorem přizval k této akci a jako starostka Prahy 1 jsem k tomu velmi ráda a ochotně dala svoji záštitu," řekla Terezie Radoměřská (TOP 09) - starostka MČ Praha 1.

"Účastním se tak, že pojedu poprvé, jinak jako podporovatel té jízdy se zúčastním podruhé a jsem velmi rád, že pan Nerad z českého senátu se ujal takové bohulibé záležitosti, jako je propagace zejména elektro skútrů, protože to je pro nás pro všechny dobré i z hlediska životního prostředí a zdravého života," řekl Miloš Vystrčil (ODS) - předseda Senátu ČR.

"Na čem pojedete přímo Vy?"

"Já pojedu na tomto skútru, který má tu značku 13AM. Přiznávám, že ho mám vypůjčený, ale poctivě jsem na něm trénoval a baterie jsou nabité," řekl Miloš Vystrčil (ODS) - předseda Senátu ČR.

Kolona jela za doprovodu policie a záchranky kolem Úřadu vlády přes Tančící dům na Václavské náměstí, kde udělala menší přehlídku okruhem kolem dokola a pokračovala přes Nuselský most k Edenu. Dále projela Žižkov, Vysočany a končila svou pražskou část v Počernicích. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu