• Načítám...
>

Praha 1 pozvala seniory do parku Kampa

  • 5. října 2023,
  • 16:10,
  • PRAHA 1,
  • Kristýna Svobodová

Městská část Praha 1 ve spolupráci se Střediskem sociálních služeb zorganizovala v parku Kampa mezigenerační setkání s názvem Den seniorů. Pestrý kulturní program na podiu doprovázely menší pohybové hry a soutěže. Účastníci setkání si mohli vyzkoušet například stále populárnější pétanque.

Reklama

Lékařské nebo výživové poradenství, ale také řada soutěží a lehčí pohybové hry. To byla tradiční akce Den seniorů v parku Kampa Prahy 1. 

,,Když se rozhlédneme kolem sebe, je plně akceptován i mladšími generacemi, tak je to takové trošku mezigenerační setkání, což mě samozřejmě velmi těší. Ale je to přirozeně i ten prostor pro to, aby se senioři setkávali mezi sebou, protože velkým problémem v seniorské skupině je, že zůstávají osamělí a tohle je takový neformální prostor, kde se mohou setkat se známými i neznámými," řekla starostka Prahy 1 Terezie Radoměřská (TOP 09). 

Akce i tentokrát nabídla pestrý program. Na podiu se vystřídali profesionální umělci s pěveckými skupinami z místních škol. Nechybělo občerstvení nebo drobné pohybové hry. Účastníci setkání si tak mohli vyzkoušet třeba stále populárnější pétanque nebo cricket. Akce ale především kladla důraz na prevenci, a to hned v několika oblastech.

,,Měříme tu seniorům krevní tlak a glykémii a potom odpoledne sem přijedou z rehabilitace, tak jim budou ukazovat nějaké základní cviky nebo radit s jejich problémy," popsala sestra Xavera z Nemocnice Milosrdných sester sv. Karla Boromejského v Praze.

,,Jsme tu kvůli seniorům v síti, to je vlastně i náš projekt, na kterém jsme spolupracovali s Ministerstvem vnitra. Jde o to, že se mají bezpečně pohybovat po internetu, jsou tu různé nástrahy. Jde o různé placení platebními kartami nebo zadávání různých hesel, klasické nástrahy podvodníků, podvodné nákupy a tak," řekla preventistka z krajského ředitelství Policie hl. m. Prahy Leontýna Jelínková.

Tento svátek seniorů je jednou z několika akcí, které pro obyvatele Prahy 1 vedení radnice pořádá. Městská část nabízí seniorům také výlety, plavby lodí nebo třeba vánoční koncerty a plesy.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu