• Načítám...
>

V bazénu v Tyršově domě soutěžící plavali o pohár

  • 9. října 2023,
  • 11:53,
  • PRAHA 1,
  • Lucie Sinková

Tradiční plavecké závody O pohár městské části Praha 1 i letos na podzim proběhly v bazénu Tyršova domu. Tratě byly vypsány pro všechny věkové kategorie a účast byla zdarma. Zájemci se mohli registrovat v den závodu na recepci bazénu.

Reklama

Jeden z nejstarších krytých plaveckých bazénů v Praze, který příští rok oslaví 100 let, opět přivítal nadšené plavce a plavkyně. V Tyršově domě se konaly tradiční plavecké závody O pohár městské části Praha 1.

,,Účastníci plavou, teď tady zrovna moc účastníků není, ale jsem tady úplně od začátku, od dvou hodin a plave se od dvou až do osmnácti hodin. Plave se v osmi kategoriích na 25, 50 a 100 metrů," vysvětlil David Bodeček (Piráti a občané z Prahy 1), 1. místostarosta MČ Praha 1.

Milovníci mokrého sportu měří své síly v rámci tohoto poháru čtyřikrát do roka. Tentokrát přijeli i soutěžící ze zahraničí.

,,Ano, dnes je to mezinárodní, protože jsem mezi plavci viděl Francouze, i účastníky z východní Evropy, ale taktéž i z Jižní Evropy. A když jsem si zjišťoval zhruba hodinu před koncem akce, kolik máme zájemců, tak jich je třicet pět až čtyřicet, což je super," zhodnotil David Bodeček (Piráti a občané z Prahy 1), 1. místostarosta MČ Praha 1.

Nejmladším účastníkem byl čtyřletý chlapec, který s pomocí rodičů přeplaval celý bazén a naopak jednou z nejstarších soutěžících byla paní Hana Horáčková, která denně cvičí, pravidelně plave, chodí na masáže, zkrátka se udržuje ve skvělé kondici.     

,,Maminka mě asi chytila za patu, já jsem se narodila na Štvanici a vymáchala mě ve Vltavě, takže já minuji vodu," nechala se slyšet Hana Horáčková, soutěžící v seniorské kategorii.

Tato soutěž má osm kategorií rozdělených podle věku a například v té poslední seniorské zvítězila Dana Beňová za ženy a za muže Václav Valtr. 

,,Každý účastník dostává pamětní list a ti nejlepší získávají pohár," řekl David Bodeček (Piráti a občané z Prahy 1), 1. místostarosta MČ Praha 1.

O pohár městské části Praha 1 se bude bojovat koncem roku, a to 16. prosince.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu