• Načítám...
>

Praha 1 připravuje Zklidnění Petrské čtvrti

  • 17. října 2023,
  • 15:25,
  • PRAHA 1,
  • Jaroslav Šetlík

Projekt Zklidnění Petrské čtvrti. To bylo jedno ze dvou témat tiskové konference, kterou připravila Praha 1. Konference zároveň sloužila jako pozvánka na veřejnou debatu, která otevře diskuzi o tomto projektu.

Reklama

Praha 1 představila projekt Zklidnění Petrské čtvrti. Jeho hlavním cílem je zklidnění dopravy pomocí zamezení tranzitu přes tuto oblast, která bude převedena do režimu obytné zóny.

"Základ toho vůbec je, že skutečně ta čtvrť se zklidní, že se zamezí jakýkoliv tranzitní průjezd. To znamená, já to uvedu na příkladu tady Revoluční ulice. Když já z Revoluční vjedu Truhlářskou, tak zase vyjedu Soukenickou a nikudy jinudy. To znamená, já nemám důvod, proč si tady něco zkracovat, protože se nikam nedostanu. Je to ještě udělané tím způsobem, že samozřejmě se musí někde projet, to znamená, třeba například ve Vídni mě překvapilo, že se využívá pevných sloupků. To znamená, překvapivě, i když jedou hasiči, tak mají sadu klíčů, odemknou si a jedou dál," řekl Vojtěch Ryvola (Naše Praha 1), radní MČ Praha.

    Městská část Praha 1 připravuje za tímto účelem veřejnou debatu. Zúčastnit by se jí měli zejména místí rezidenti, ale i živnostníci a další subjekty.

    "My bychom měli udělat celkové setkání 8.11. v Černé labuti, kdy bychom byli velice rádi, aby přišli občané té Petrské čtvrti, abychom jim představili to, co se děje ve světě, jak se ten svět k tomu staví a to, co bychom rádi, to znamená ty naše vize. Byli bychom hrozně rádi, aby ti občané si řekli, jestli do toho s námi jdou nebo nejdou, protože my tady nechceme nikomu nic nutit, my chceme nabízet, protože občan má mít právo volby. Takže my chceme nabízet to, že osmého se rozhodneme. V případě, že se rozhodneme a budu cítit, že je na to velká podpora, tak se vypíše výběrové řízení na dodavatele architektonického záměru," řekl Vojtěch Ryvola (Naše Praha 1), radní MČ Praha.

    Do debaty se v předstihu zapojili studenti z Fakulty architektury Českého vysokého učení technického, kteří navrhli úpravy, jež by přinesly změny dopravního režimu, tedy i parkování, které by Petrskou čtvrť výrazně zklidnily a podstatně zazelenily.

    Reklama

    Mohlo by Vás zajímat


    Nejnovější zprávy PRAHA


    Nejčtenější zprávy

    Reklama

    PR články

    Více PR článků
    Zavřít reklamu