• Načítám...
>

V Praze 1 rozdávali seniorům diplomy

  • 19. prosince 2023,
  • 22:03,
  • PRAHA 1,
  • Veronika Kuželková

V budově seniorské akademie v Tomášské ulici na Malé Straně se konalo slavnostní předávání diplomů. Seniorům je rozdala sama starostka Prahy 1 Terezie Radoměřská, a to po úspěšném absolvování několika cyklů interaktivních bezpečnostních přednášek.

Reklama

Nutná obrana v krajní nouzi, bezpečnost seniorů v provozu metropole, základy právního vědomí, senioři vs. podvodníci či finanční gramotnost. To je jen malý výčet toho, v čem byli v rámci přednášek proškolení senioři z Jedničky.

"Musím říct, že jsem za tuto akci nesmírně ráda. Vidím v tom dva důležité aspekty. Ten první je samozřejmě to, že se senioři dozvědí docela přesně, jaká nebezpečí jim hrozí a jak se jim případně bránit. A ten druhý aspekt je samozřejmě ta stránka té socializace, to znamená, že se mohou potkávat s lidmi, které zajímá totéž, sami se učit něco nového a zůstávat tak dlouho duševně fit," řekla Terezie Radoměřská (TOP 09), starostka MČ Praha 1.

"Musím říct, že jsem velice příjemně překvapená, jak jsou přednášky profesionálně a dostupně pro seniorské hlavy připravené. Jak muži od policie, tak ženy od policie v nás nechali ten nejoptimističtější dojem, že jsme v bezpečí a my se musíme snažit, abychom nepřidělávali práci," řekla Magdaléna Machálková, Klub seniorů Tomáš.

Senioři z Jeničky měli tedy celkem jedenáctkrát možnost navštívit besedu, kde jim přednášeli zaměstnanci Městské police hlavního města Prahy o bezpečnosti. Součástí byla i exkurze v operačním středisku a podívali se i do muzea.

"Projekt Prevence kriminality Senior Akademie je vzdělávací projekt pro seniory a zdravotně tělesně postižené občany, který realizujeme na principu Univerzity třetího věku. My jsme se tady se seniory setkávali pravidelně každé pondělí odpoledne celkem tři měsíce a senioři byli proškoleni v bezpečnostních tématech na témata jako ochrana života, zdraví, majetku," řekla Vilma Častová, preventistka OŘ MP Praha 1.

"Tak já mohu říct, že naši senioři jsou úplně fantastičtí, všechno je zajímá, jsou všímaví a myslím si, že si mnohé z našich přednášek odnesou. Moc se nám to všem líbilo a uvidíte, jestli i jim se to líbilo," řekla Lenka Hofmanová, oddělení prevence Městské policie hl. m. Prahy.

Poslední výuka se konala 18. prosince, kde se absolventům při posledním setkání slavnostně předaly absolventské diplomy. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu