• Načítám...
>

Senioři Prahy 1 se sešli na vánoční besídce

  • 22. prosince 2023,
  • 14:29,
  • PRAHA 1,
  • Kristýna Svobodová

Klienti domova seniorů u zlaté studny v Praze 1 si užili vánoční besídku. Nechyběl slavností přípitek se starostou a pohoštění, ale ani živá hudba a zpěv.

Reklama

I tentokrát nabídla Praha 1 svým seniorům v době adventu řadu kulturních akcí. Jednou z těch nejoblíbenějších byla i tradiční vánoční besídka. Ta se tentokrát uskutečnila v domově seniorů U Zlaté studny na Malé Straně. Svátečního odpoledne se tady zúčastnila i starostka první městské části.

,,To dnešní setkání je taková hezká příležitost, jak přivést všechny, kteří zde bydlí nebo sem docházejí k jednomu stolu a udělat jim takové příjemné odpoledne," řekla starostka Prahy 1, Terezie Radoměřská (ODS).

Dům s pečovatelskou službou U Zlaté studny je jedním ze šesti, které spravuje Praha 1. A je také letos posledním, kde tradiční slavnostní odpoledne se seniory proběhlo.

,,Ti senioři mají možnost v rámci těchto domů se setkávat, vytváří si tady komunity, mají tady péči pečovatelek a dvakrát do roka na Velikonoce a právě dnes na Vánoce se v každém v tom domě s pečovatelskou službou koná takováto besídka, na kterou přicházíme i my z radnice, abychom se potěšili a popřáli krásné Vánoce a do nového roku jen to nejlepší," řekla Ivana Antalová (BEZPP) - radní MČ Praha 1.

,,To vánoční posezení pro naše seniory mnoho znamená a já bych jim chtěla popřát a nejenom jim, ale celému personálu i svým kolegyním ze střediska sociálních služeb, aby byli šťastní, spokojení a zdraví a přeju totéž i našim seniorům a přeju to všem lidem na této planetě," řekla Helena Čelišová, ředitelka Střediska sociálních služeb Praha 1.

Městská část pak seniorům předala také drobné dárky. Na akci nechyběla předvánoční pohoda, při které se hodovalo i zpívalo.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu