• Načítám...
>

Na Starém Městě otevřeli opravené dětské hřiště

  • 3. července 2024,
  • 12:05,
  • PRAHA 1,
  • Kristýna Svobodová

V Praze 1 postupně opravují dětská hřiště. Nově si tak děti mohou přijít hrát třeba na zrekonstruovaný prostor mezi domy u ulice Za Haštalem na Starém Městě. Hřiště nabízí nové herní prvky, ale také například takzvané mlžítko na osvěžení v horkých letních dnech. Oprava hřiště radnici přišla na bezmála čtyři miliony korun.

Reklama

Na dětském hřišti Za Haštalem na Starém Městě v Praze už si zase mohou hrát děti. Zrekonstruovaný prostor mezi domy teď nabízí třeba takzvané mlžítko na osvěžení během horkých letních dnů, ale i řadu nových a bezpečnějších herních prvků.

"Hřiště Za Haštalem bylo zapotřebí opravit, protože jsme tady měli už naprosto nevyhovující povrchy. Nových věcí tady přibyla celá řada, my jsme vycházeli z participace, která tady proběhla s místními, kteří to hřiště především užívají a samozřejmě i se školkami, které sem také chodí s dětmi," řekla Kateřina Klasnová (Rezidenti 1) - místostarostka MČ Praha 1.

Na hřišti tak podle místostarostky Prahy 1 Kateřiny Klasnové dělníci zachovali a opravili dětmi oblíbené herní prvky. Přibyly ale i nové a některé se dočkaly vylepšení.

"To byla zejména závodní dráha pro odrážedla, protože to hřiště využívají děti zejména předškolního věku, takže tady nejvíce závodí na těch odrážedlech nebo koloběžkách. Byl tu také požadavek na ty domečky a já jsem chtěla, aby tady vznikly spíše dřevěné prvky, které by umocnily tu intimitu a jedinečnost toho místa," řekla Kateřina Klasnová (Rezidenti 1) - místostarostka MČ Praha 1.

Přibyla také zeleň, která má zajistit stín a přispět k okolní vláze. Nechybí tak nový strom, popínavé rostliny nebo nový trávník.

"Právě ten trávník využívají maminky třeba i s úplně malinkatými dětmi, že se tady děti batolí v trávníku," řekla Kateřina Klasnová (Rezidenti 1) - místostarostka MČ Praha 1.

K moderním hřištím dnes patří také mlžní sprcha, která má v horkých letních dnech sloužit k ochlazování dětí. Vodní prvek ale na hřištích v Praze 1 chybí. Dětské hřiště Za Haštalem je tak vůbec prvním v této městské části, kde bylo mlžítko instalováno.

"Když se ta hřiště realizovala, tak přeci jen ta teplota v létě ještě nebyla tak vysoká, jako dnes. My už jsme zvyklí na takové tropické teploty a mým předsevzetím je dostat ta mlžítka na vícero míst. My tady máme úplně unikátní první mlžítko na dětském hřišti v Praze 1," řekla Kateřina Klasnová (Rezidenti 1) - místostarostka MČ Praha 1.

Celková oprava hřiště radnici přišla na bezmála čtyři miliony korun. Městská část se teď s podobnými úpravami zaměří i na další herní plochy na svém území. Už na podzim se tak práce přesunou třeba do parku Lannova nebo na hřiště na Kampě.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu