• Načítám...
>

V Praze 1 otevřel charitativní obchod na pomoc paliativní péči

  • Včera,
  • 9:54,
  • PRAHA 1,
  • Kristýna Svobodová

Nezisková organizace Cesta domů už mnoho let provozuje v Bělohorské ulici jeden ze svých dobročinných obchodů. Prodává v něm vybrané zboží z druhé ruky, které lidé přinášejí, knižní a papírenskou produkci nakladatelství a dárkové zboží od lokálních výrobců. Nyní otevřela další pobočku charitativního obchodu také v Praze 1 v ulici Žitná 27.

Reklama

Už třetí charitativní obchod otevřela v Praze nezisková organizace Cesta domů. Nová pobočka našla tentokrát své místo v ulici Žitná 27 v Praze 1. Prodávat se tu bude vybrané oblečení, šperky a domácí potřeby z druhé ruky, knižní a papírenská produkce a dárkové předměty od lokálních výrobců.

,,Vybíráme si hlavně věci, které jsou v dobrém stavu a někdo další by si je koupil. U těch věcí, které mají třeba nějakou historickou hodnotu nebo jsou třeba z nějakého období, mohou být i malinko poškozené, ale samozřejmě je to tam všechno napsané a jinak ty věci by měly být čisté a v dobrém stavu," vysvětloval Ondřej Tesař, vedoucí dobročinných obchodů organizace Cesta domů.

Peníze utržené z prodeje darovaného zboží pak organizace využije na podporu paliativní péče.

,,Ty peníze se použijí vlastně pro naše sestry a doktory, kteří chodí za našimi pacienty, což jsou vlastně lidé, kteří jsou před smrtí a nebo pomáháme i jejich příbuzným, aby se o ně mohli dobře postarat," doplnil Tesař.

Prostory pro charitativní obchod v centru města organizaci Cesta domů poskytl Výbor dobré vůle nadace Olgy Havlové.

,,Naše nadace tyto prostory získala z dědictví a právě se snažíme najít takový obsah, který koresponduje s činností naší nadace a jejím posláním. Spojení naší nadace, Nadace Olgy Havlové a Cesty domů, by se hodně líbila i Olze Havlové. Byla velkou ekoložkou a myšlenka dát věcem a oblečení druhou šanci by jí byla moc blízká," objasňovala důvody poskytnutí prostor organizaci Cesta domů ředitelka Výboru dobré vůle – Nadace Olgy Havlové, Monika Granja.

Slavnostního otevření charitativního obchodu se zúčastnila i starostka městské části Praha 1, Terezie Radoměřská. 

,,My Cestu domů také podporujeme, ale tento obchůdek se může stát a já doufám, že stane, takovým středobodem dobrých lidí, kteří prostřednictvím toho obchodu podporují Cestu domů a podporují je v té jejich poměrně složité a náročné práci," dodala starostka městské části Praha 1, Terezie Radoměřská (TOP 09).

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu