• Načítám...
>

Praha 1 připravila Senior akademii

  • 28. dubna 2016,
  • 15:30,
  • PRAHA 1,
  • Barbora Měkotová

Nekalé praktiky podvodníků se často zaměřují na starší občany. Jak se v takových i jiných krizových případech chovat se senioři mohou dozvědět v Senior akademii, která odstartovala v Praze 1.

Reklama

Praha 1 chce, aby se její senioři uměli zachovat ve všech krizových situacích, které je mohou potkat. Proto pro ně zařídila tzn. Senior akademii.

"Praha 1 organizuje Senior akademii vlastně už pátým rokem, od roku 2011. A z velkým potěšením můžu říct, že každým rokem zájem o tento kurz vlastně sebeobrany a prevence kriminality rok od roku stoupá," říká Šárka Táborská, zastupitelka MČ Praha 1.

Jedná se o 11 přednáškových bloků které Praha 1 připravila ve spolupráci s Městskou policií a Střediskem sociálních služeb. Účastníci kurzu se budou vzdělávat v oblasti prevence kriminality.

"Bohužel celorepublikový trend je, že ta trestná činnost je velmi často páchaná na seniorech," objasňuje Ivan Solil, radní MČ Praha 1.

Projekt, který je určen i handicapovaným občanům bude trvat 3 měsíce. Absolventi poté obdrží pamětní listy, předměty k ochraně osobního bezpečí a především návod, jak reagovat v různých krizových situacích.

"Získají základní poznatky a základní informace, které se týkají jejich bezpečnosti, zajištění jejich bezpečnosti, zajištění bezpečnosti majetku, základů první pomoci i základů práva," vysvětluje Eduard Šuster, ředitel Městské policie Praha.

Senioři tuto formu vzdělávání vítají a považují ji za potřebnou. Mimo důležité informace získají senioři i kvalitní náplň volného času.

"Jsem ráda, že i senioři v rámci volného času, nejenom tedy za kulturou a společenskými událostmi, vyrazí právě i za těmito vzdělávacími kurzy," dodává Šárka Táborská.

Teoretickou část doplní i 3 tematické exkurze.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu