• Načítám...
>

Čtení se spisovateli motivuje děti aktivně číst

  • 6. října 2016,
  • 22:54,
  • PRAHA 1,
  • Jana Schillerová

ZŠ Brána jazyků se již 10. rokem snaží své žáky, především 1. stupně motivovat k aktivnímu čtení, zájem dětí totiž o čtení knížek v posledních letech upadá. Nonstop čtení se spisovateli, kde žákům předčítá vždy známá osobnost se dětem líbí.

Reklama

Non stop čtení je akce, kterou každoročně pořádá základní škola Brána jazyků na Praze 1.

,,U nás ve škole se už tradičně zaměřujeme na podporu dětského čtenářství a napadlo nás v souvislosti s projektem, který jsme v roce 2006 a 2007 dělali, zahájit podporu malých dětí na prvním stupni u nás ve škole,“ řekla Eva Wolfová, učitelka ZŠ Brána jazyků.

Již deset let se snaží základní škola Brána jazyků v dětech vzbudit a rozvinout chuť číst, a proto každoročně připravuje jednodenní čtení se známými osobnostmi.

„Je to v rámci čtenářské dovednosti a gramotnosti dětí, o které se říkalo, že upadá, že děti nečtou. Takže to vzniklo jako podpora aktivního čtení dětí,“ řekla Eva Špačková, radní MČ Praha.

„Spolu s podporou dětského čtenářství jsme se rozhodli podpořit vztahy mezi prvním a druhým stupněm. Rodiče, aktivní v umělecké sféře, schopní dětem předčítat se do toho zapojili,“ řekla Eva Wolfová.

Dětem předčítal herec Jan Potměšil knihu Malá vánoční povídka od Ludvíka Aškenazyho. Cílem celé akce není nic jiného než příjemným a nenásilným způsobem děti motivovat do aktivního čtení.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu