• Načítám...
>

KC Kampa slaví 10 let od založení

  • 9. října 2016,
  • 15:03,
  • PRAHA 1,
  • Redakce

V Komunitním centru Kampa se sešli společně se starostou Prahy 1, Oldřichem Lomeckým, jeho zakladatelé a příznivci, aby oslavili desetileté výročí.

Reklama

Mateřské centrum pro rodiče s dětmi, kurzy a kroužky pro děti i dospělé, to vše a mnohem více organizuje Komunitní centrum Kampa, které slaví 10 let své působnosti.

„21. září 2006 jsme podepsali nájemní smlouvu, v podstatě to tu během týdne zajišťuje 13 maminek, od pondělí do pátku, v pátek je to jen do 12 hodin, každý všední den do 6, je to tu otevřené pro všechny,“ řekla Alena Kopecká, členka výkonného týmu.

Komunitní centrum nabízí také přednášky a besedy, či příměstské tábory.

„Komunitní centrum se nachází v nemovitosti, kterou má vlastně od Prahy 1, je to úžasný nápad Báry Šabachové, Aleny Kopecké, a dalších. Je potřeba, aby ty maminky s dětmi a ostatní měli kam chodit. Je pravda, že před těmi deseti lety okolo toho vzniku byly určité komerční tlaky, ze strany různých nabídek, různých komerčních subjektů, Praha 1 tomu naštěstí odolala, a nejenom, že Komunitnímu centru umožnila a opravila tuto nemovitost, ale samozřejmě každoročně dává nemalé granty na podporu činnosti Komunitního centra,“ řekl Oldřich Lomecký, starosta MČ Praha 1.

„My jsme sem do školičky, do téhle budovy přišly před 10 lety, 10.10.2006 jsme tady měly první den otevřených dveří, samy jsme se tady o to začaly starat, vymalovaly jsme a řekly jsme si, že tady chceme mít nějaký prostor pro místní, pro maminky s dětmi,“ řekla Barbora Šabachová, výkonná ředitelka.

Při oslavě narozenin si mohli návštěvníci poslechnout několik kapel, a dětský sbor KCK Kampáta. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu