• Načítám...
>

Czech Design Week v Praze

  • 8. listopadu 2016,
  • 20:20,
  • PRAHA 1,
  • Gerhard Hadi

Czech Design Week je prezentace designu a autorů nezávislé scény, Design Week je na dlouho poslední velkou akcí,která se v Kafkově dome uskuteční. Budovu čeká rozsáhlá rekonstrukce. Pokud chcete vidět tenhle dům zevnitř určitě navštivte akci Czech Design Week.

Reklama

Czech Design Week je přehlídka designů, která představuje autory nezávislé scény. Prezentuje tu nejzajímavější tvorbu českých a zahraničních tvůrců, s důrazem na opravdovost, a osobní přístup.

„Je to druhý ročník přehlídky Czech Design Weeku, je to prodejní přehlídka designu, která se bude konat až do konce tohoto týdne, to znamená do neděle 13. listopadu,“ řekl Petr Hájek, umělecký ředitel akce.

Organizátoři festivalu se při plánování programu chtěli vydat hluboko pod povrch, a tak se zaměřili na aktuální téma ekologie, a lidského práva.

„Výstava Czech Design v Kafkově domě je jedna z věcí, která je určitě hodna podpory,“ řekl Oldřich Lomecký, starosta MČ Praha 1.

O tom, že vystavovatelé a designéři na Czech Design Weeku nebyli nudní, přesvědčuje i módní návrhářka Ivana Neumannová, která se několik let věnuje výrobě zajímavých ponožek.

„Začala jsem v roce 2011, kdy ještě barevné ponožky v Čechách nikdo nedělal, hlavně pánské barevné ponožky, a bylo to pro mě zajímavé tím, že právě nikdo si na to ještě netroufl, a já jsem byla první, která se do toho pustila,“ řekla Ivana Neumannová, módní návrhářka.

Na výstavě se prezentovali známí módní návrháři, ale i rodinná firma, která vyrábí netradiční gramofony.

„Tady můžete vidět kolekci, která je určená komerčně, je to samozřejmě prodejní designová výstava, také je tady pár kousků z mé kolekce, na nadcházející podzim, zimu,“ řekl návrhář Vladimír Staněk.

Designu není nikdy dost, zvlášť když se mu u nás v posledních letech daří, proto je takovou povinností, pokud chcete být v dokonalém designovém obraze, abyste navštívili Czech Design Week 2016, v Kafkově domě.  

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu