• Načítám...
>

MČ Praha 1 uspořádala netradiční výstavu

  • 9. listopadu 2016,
  • 13:31,
  • PRAHA 1,
  • Johanka Hubičková

Na radnici MČ Praha 1 byla slavnostně otevřena výstava Budoucnost a přítomnost Prahy 1. Návštěvníci se na ní mohou seznámit s hlavními investičními akcemi v letech 2011 - 2016.

Reklama

Tak trochu jiná výstava je připravena ve Vodičkově ulici na úřadu MČ Praha 1.

„Je to výstava, která je trochu na ruby, protože většinou, pokud se mluví o Praze 1, se mluví o minulosti, o historii a výstava, kterou zde otvíráme, se jmenuje Přítomnost a budoucnost, což je právě o tom, jak Praha 1 vypadá teď a co se plánuje do budoucna. Výstava obsahuje panely investičních akcí, které Praha 1 realizovala v posledních třech letech,“ řekl Oldřich Lomecký, starosta MČ Praha 1.

V rámci výstavy, která je věnována projektům Prahy 1, byl i vydán a zároveň pokřtěn časopis Granty na obnovu Národního fondu.

„Každoročně dáváme poměrně velké množství finančních prostředků formou grantu jednotlivým SVJ na území městské části,“ dále řekl Oldřich Lomecký, starosta MČ Praha 1.

„Katalog zobrazuje výsledek grantového programu provedeného v roce 2014. Je tam vždy fotodokumentace stavu před a po opravě, co to stálo, kolik jsme na to přispěli a pak to, co považuji za nejdůležitější, že tam každý píše, jak byl s firmou spokojený, jak se chovala k obyvatelům domu, zda byly nějaké nedodělky, jestli byly nějaké problémy,“ řekl Jan Votoček, radní MČ Praha 1.

„Myslí, že je to zajímavé hlavně pro ty, kteří chtějí ještě podobně opravy realizovat a najít si zkušenosti od těch, kteří si tímto již prošli,“ doplnil Oldřich Lomecký, starosta MČ Praha 1.

Katalog hlavních investičních akcí bude návštěvníkům k dispozici po dobu trvání výstavy, tedy každý všední den od 9. do 18. hodin až do 16. listopadu.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu