• Načítám...
>

Pasáž českého designu láká návštěvníky

  • 20. prosince 2016,
  • 18:37,
  • PRAHA 1,
  • Johanka Hubičková

V Praze se otevřela nová stálá výstava umění, takzvaná Pasáž českého designu, která byla slavnostně pokřtěná. Obdivovat tam můžete třeba poctivý český nábytek, návrhářské kousky oblečení, nebo dřevěnou vanu za více než 250 tisíc korun. Hlavní město se tak přiblížilo metropolím, jako jsou Paříž, Berlín, nebo Brusel.

Reklama

Prostor pro prezentaci českého designu a umění, kde se unikátní designová a umělecká díla propojují s běžným životem, má za cíl oslovit doslova každého na jednom místě, a v jeden okamžik. 

"Design je určitě potřebná věc, protože teprve design dává výrobku jejich prodejnost, jejich užitnost. Tam je spojení s touto Pasáží, která je v budově České národní banky. Je tím důležitým krokem k tomu, aby se v Pasáži také žilo, aby se tady lidé mohli zastavit, aby si tady mohli prohlédnout něco zajímavého," řekl Oldřich Lomecký, starosta MČ Praha 1. 

Pasáž České národní banky je díky tomuto projektu zkrášlena výlohami prezentujícími jak zavedené značky, tak začínající zajímavé designéry a tvůrce. 

"Design nás obklopuje každý den, proto si myslím, že má v našem životě velký význam. Formuje i naše povědomí, a vytváří pro nás pocit spokojenosti. Máme příležitost tady vidět, jak se Pasáž České národní banky vylepšila, a to především díky modernímu designu," řekla Eva Kislingerová, náměstkyně primátorky hl.m.Prahy.

  A protože křest Pasáže českého designu proběhl i za účasti guvernéra České národní banky, neodolali jsme, a i jeho jsme se zeptali, jaký má vztah k designu. 

"Jako každý člověk mám rád, když věci kolem mě vypadají hezky. Design, to jak věci vypadají, je strašně důležité. Žijeme vlastně v tomto světe vzdáleného přírodě, tak o to více je důležité, aby ty věci, co kolem sebe máme, vypadaly hezky, a dělaly nám příjemný pocit," řekl Jiří Rusnok, guvernér ČNB. 

Tato Pasáž má v budoucnu návštěvníky především zaujmout, oslovit, a inspirovat krásou české umělecké tvorby.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu