• Načítám...
>

Střelecký ostrov hostil Multy fest

  • 4. června 2017,
  • 19:34,
  • PRAHA 1,
  • Lukáš Kubát

Střelecký ostrov se proměnil v centrum zábavy. Konal se na něm totiž Multi-žánrový festival Multy fest. K vidění bylo spoustu kapel, ale nechyběly třeba ani zajímavé workshopy.

Reklama

Léto, klídek a pohodová hudba to vše na Střeleckém ostrově, tak vypadal festival Multy fest, který pořádala 1. městská část. 

„Toto je 1. ročník této akce a rozhodli jsme se k tomu, protože pro ty mladší lidi, teenagery nebo vysokoškoláky, tady těch akcích moc pořádaných není a chtěli jsme něco nabídnout i jim, protože máme tady poměrně široký program pro naše seniory, pro naše malé děti, ale připadalo nám poměrně důležité nabídnout něco i této věkové kategorii,“ řekl Filip Kračman, radní MČ Praha 1.

Pro stovky návštěvníků byl připraven pestrý, nejen kulturní program. 

„Zahrnuje hudbu, tanec, zpěvy, měli jsme tady vystoupení i bubeníků. Máme tady i nabídku jídel z různých částí světa, máme tady workshop,“ řekl Filip Kračman, radní MČ Praha 1. 

Právě o workshop byl mezi příchozími na Střelecký ostrov velký zájem. 

„Jedná se o workshop hry na cajon, potom malování na cajon, půjčovna cajonů. Můžete si od nás půjčit cajon a jít si na Náplavku vyžebrat svojí první stovku a můžete si zahrát divadlo s cajonem, řekl Jan Lála, workshop hraní na cajon. 

Tento zajímavý hudební nástroj má i velice pozoruhodnou historii.

„Cajon znamená španělsky bedýnka a cajon vznikl někdy před 200 lety v Latinské Americe, kdy otrokáři spálili bubny svým otrokům a otroci neměli na co hrát, tak začali hrát na vše, co našli, takže na bedny od ryb, od pomerančů a tak cajon vznikl. Cajon je opravdu bedýnka, jediný rozdíl je, že ho nevyrábím ze dřeva, ale z papíru,“ řekl Jan Lála, workshop hraní na cajon.

Sluncem zalité počasí a zajímavé kulturní odpoledne slavilo u všech zúčastněných velký úspěch a tak se už teď těší na 2. ročník Multy festu.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu