• Načítám...
>

Senioři na Žofíně vzpomínali na Masaryka

  • 16. dubna 2018,
  • 15:31,
  • PRAHA 1,
  • Věra Dušková

Senioři z Prahy 1 roztančili palác Žofín. Ples seniorů se i letos vydařil nade vše očekávání.

Reklama

Letošní ples seniorů z Prahy 1 v paláci Žofín nebyl jen tak obyčejným plesem, ale velkolepou vzpomínkou na dobu první republiky a našeho prvního prezidenta T.G. Masaryka. 

"Píše se rok 2018 a máme právě 100 let od založení republiky a myslím si, že je důležité to připomenutí prvního prezidenta T.G. Masaryka, dobové kostýmy, první auto Praga, které stojí tady před Žofínem," řekl Oldřich Lomecký, starosta MČ Praha 1. 

"Pane prezidente, proč jste přijel zrovna za seniory z Prahy 1?"

"Protože jsem na ně zvyklý. Já jsem sice z Prahy 2, senior jsem také, ale na těch seniorských plesech to mám rád, jsem už myslím na sedmém, tak jsem to rád přijal," řekl Karel Hábl, herec, představitel TGM. 

Stylové bylo v paláci Žofín nejen obsazení, ale i hudba, kostýmy a také módní přehlídka. Starosta MČ Praha 1, který převzal nad plesem seniorů záštitu, ale zdůraznil, že doba, na kterou vzpomínáme, rozhodně nebyla jednoduchá.

"Ti lidé, kteří stáli u vzniku naší republiky právě v čele s T.G. Masarykem , museli mít velkou odvahu. A díky nim, jejich osobní odvaze, se dnes můžeme těšit z prosperity, z bezpečí a myslím, že bychom si právě měli najít chvíli na to, abychom vzdali hold těmto lidem a vzpomněli si na ně," řekl Oldřich Lomecký. 

Senioři si tedy mohli nejen zavzpomínat na časy dávno minulé, ale plnými doušky si užít i ty současné. Svůj ples prostě milují a to už 8 let. 

anketa

Žofín byl po celou dobu večera doslova nacpaný k prasknutí a to i přesto, že se ples vlastně nekonal ve svém původně plánovaném termínu. Musel být odložen kvůli požáru elektroinstalace v prostorách paláce.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu