• Načítám...
>

Staroměstská radnice uvítala mladé Francouze

  • 23. května 2018,
  • 22:15,
  • PRAHA 1,
  • Tomáš Mladějovský

Na Staroměstské radnici byli ve Svatební síni slavnostně přijati francouzští studenti a jejich pedagogové ze Saint Germain-en-Laye. Jsou totiž ze školy, která je partnerskou školou ZŠ Brána jazyků v městské části Praha 1, a na pobyt v Praze se velmi těšili.

Reklama

Výměnné pobyty francouzských studentů 2. stupně ze Saint-Germain-en-Laye a českých žáků ZŠ Brána jazyků mají už 25 letou tradici. V rámci svého pobytu v Praze byli slavnostně přijati na Staroměstské radnici.

anketa

"Toto je partnerská škola už těch 25 let. Čtvrt století poznávání, kdy tolik mladých Francouzů pozná tolik mladých Čechů. Já myslím, že to je jediná cesta k tomu porozumění a největší přínos těch poznávacích pobytů," řekla Eva Špačková, radní MČ Praha 1. 

Žáci z Francie i jejich učitelé tu vždy mají opravdu pestrý program.

"Poznávají Prahu, ale nejen památky, ale celkově život. Spí v rodinách, mají stejné korespondence. Takže poznávají rodinný život, školu, spoustu překvapení z běžného života, ale i z toho školního," řekla Markéta Šafránková, učitelka ZŠ Brána jazyků.

Pobyt francouzských žáků v Praze trval jeden týden. Někteří by tu zůstali i déle, protože navázali nová přátelství se žáky ZŠ Brána jazyků. Ti pojedou do Saint-Germain-en-Laye letos v říjnu.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu