• Načítám...
>

Malí umělci předvedli svůj um při ZUŠ Open

  • 26. května 2018,
  • 20:47,
  • PRAHA 1,
  • Lenka Castillo

Ve Valdštejnské zahradě Senátu ČR se představili mladí umělci. Žáci základních uměleckých škol tam hráli v rámci celostátní akce ZUŠ Open. Na mladé talenty se přišly podívat stovky diváků.

Reklama

Happening ZUŠ Open vyvrcholil společným koncertem pražských ZŠ. Svůj talent předvedly děti v sala terreně ve Valdštejnské zahradě a slyšel byly melodie od významných hudebních skladatelů.  Od mladých umělců zazněly např. skladby od Mozarta, Bacha nebo Vivaldiho. Hudba se zahradou Senátu nesla za účasti vzácných hostů včetně patronky projektu a nadačního fondu Magdaleny Kožené.

"To, co tady děti předvádí, je jejich celoroční práce a to, co s nimi učitelé nacvičili. Je to důkaz toho, že to co děláme má smysl," řekla Magdalena Kožená, operní pěvkyně. 

Mezi dalšími významnými hosty, kteří si krásné melodie v podání mladých umělců přišli poslechnout, byli zástupci hlavního města a Senátu. Ti zároveň celou akci společně s MČ Praha 1 podpořili.

"Když si uvědomíme, že se říkalo, že co Čech, to muzikant, tak já věřím, že i dnešní děti mají něco ze svých rodičů a prarodičů," řekl Jan Wolf, radní hl. m. Prahy.

"To je přesně to, co je potřeba té veřejnosti ukázat. Že má smysl tyto ZUŠ podporovat a podporovat ty děti," řekl Patrik Kunčar, senátor PČR.

Cílem projektu ZUŠ Open je mimo jiné vzájemné prohlubování spolupráce mezi jednotlivými školami. 

"Musím vyjádřit obdiv ZUŠ Open a jejím organizátorům, protože to opravdu není jednoduchá věc, zorganizovat celostátně takovou akci," řekla Bojana Kljunič, ředitelka Fakultní ZUŠ HAMU.

"Je to úžasný výsledek sdílení pozitivní energie, zapojení všech členů našeho týmu a především samotných škol," řekla Irena Pohl Houkalová, koordinátorka akce. 

Na závěrečném koncertě vystoupily děti z celkem 14 pražských ZUŠ. Radost z umění rozdávali mladí sólisté i dětské komorní soubory. ZUŠ Open je akce, do které se zapojilo 400 ZUŠ ve 33 městech ČR. Jde už o její 2. ročník.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu