• Načítám...
>

Praha 1 ožila literárně - dramatickým festivalem

  • 3. června 2018,
  • 17:55,
  • PRAHA 1,
  • Natálie Forsterová

V Praze 1 se konal literárně-dramatický festival. Akce se konala u příležitosti Mezinárodního dne dětí a představili se na ní autoři, ilustrátoři i grafici knih. Jejich cílem bylo mimo jiné ukázat dětem, že kniha není nuda.

Reklama

Dva dny plné čtení, setkávání i zábavy. Tak vypadal 9. ročník festivalu "Děti, čtete?", který i letos představil to nejlepší z české dětské literární tvorby.

"Snažíme se bojovat proti digitální demenci dětí, takže se snažíme dětem ukázat, že kniha není žádná nuda a může být zábavnější než tablet," řekla Eliška Prokopová, produkční festivalu.

"Před 9 lety jsem vymyslela tento festival, původně se konal na Strahově, dělali jsme to s Památníkem národního písemnictví a před pár lety se přestěhoval tady za řeku," řekla Iva Pecháčková, zakladatelka festivalu.

V rámci letošního ročníku festivalu se představili autoři, ilustrátoři i grafici knih pro ty nejmenší. Na Malostranském náměstí například pokřtil svou novou knihu oblíbený dětský autor Petr Stančík.

"Je to už páté pokračování příhod Jezevce Chrujdy a tentokrát potom, co natočil film a letěl do vesmíru, tak se vydává do divočiny zachránit svou lásku," řekl Petr Stančík.

Organizátoři festivalu oslovili radnici Prahy 1 a akce se tak konala hned na několika místech. Například ve Werichově vile na Kampě nebo třeba v Ústřední městské knihovně.

"My jsme moc rádi, že to můžeme podpořit, protože obecně čtení a podporu dětí ve čtení považujeme za velmi základní. Velmi vnímám situaci v poslední době a mám to i od učitelů základních škol, že se děti více věnují počítačům a hrám," řekl Oldřich Lomecký, starosta MČ Praha 1.

Na literárně - dramatický festival v Praze 1 bylo vstupné zdarma. Dorazili na něj děti i rodiče ze všech koutů České republiky. Na všechny čekal především společný zážitek z četby knih. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu