• Načítám...
>

Střelecký ostrov hostil Veletrh sociálních služeb

  • 8. června 2018,
  • 10:07,
  • PRAHA 1,
  • Kristýna Svobodová

Na pražském Střeleckém ostrově se sešli poskytovatelé sociálních služeb. Konal se zde totiž veletrh Helpfair. Zúčastnilo se ho téměř 100 organizací, které pomáhají rodinám, dětem, seniorům i sociálně slabým.

Reklama

Téměř 100 neziskových a příspěvkových organizací se sešlo v Praze na Střeleckém ostrově. Hlavní město tady totiž uspořádalo 2. ročník Veletrhu sociálních služeb.

"Měly by zde být prezentováno celé spektrum sociálních služeb, které jsou v hlavním městě nabízeny. Jsou to příspěvkové organizace, domovy seniorů, domovy se zvláštním režimem a další. Jsou to příspěvkové organizace, občanská sdružení a všichni, kteří jsou třeba registrováni v síti služeb," řekl Daniel Hodek, radní hl. m. Prahy. 

"Každá taková akce je důležitá pro propagaci handicapu. Lidem se musí otvírat oči, že to může přijít během sekundy a člověk se do této situace může dostat," řekl Martin Zach, patron veletrhu. 

"Celá řada občanů netuší, jaké sociální služby má možnost využít, ať už sám pro sebe nebo pro své rodinné příslušníky. Dochází k navázání spolupráce mezi jednotlivými poskytovateli, kteří zde jsou, nebo naopak dochází i k navázání sociálních služeb," řekla Šárka Táborská, zastupitelka MČ Praha 1. 

"My jsme přijeli na veletrh proto, abychom představili náš spolek Nové háro. Slibujeme si od toho, že se představíme více lidem, což je pro nás dobře, protože my sbíráme vlasy od dárců pro onkologicky nemocné děti a mladé dospělé, kterým z nich vyrábíme paruky přímo na míru," řekla Alena Herzánová, tisková mluvčí spolku Nové háro. 

"Jako škola vzděláváme dívky se sociálním handicapem, tedy bez rodin, a také s mentálním a zdravotním. Zároveň jsme poskytovatel sociálních služeb, takže je i zaměstnáváme. Zdravé dívky, to je v pečovatelské službě zajímavé, ony byly třeba bez rodin a najednou slouží třeba starým lidem v jejich domácnostech jako kvalifikované pečovatelky," řekl Luboš Hošek, ředitel Dívčí střední katolické školy. 

V rámci veletrhu byl pro návštěvníky připraven i doprovodný program. Na pódiu se vystřídala řada hudebních skupin a nechyběly ani výtvarné dílny nebo suvenýry.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu