• Načítám...
>

Stovky Sokolů se předvedly v O2 aréně

  • 4. července 2018,
  • 18:42,
  • PRAHA 1,
  • Jaroslav Šetlík

V Praze probíhá Všesokolský slet a jeho součástí je už po třetí také Sokol Gala. Program, který je přehlídkou toho nejlepšího co mohou sokolové v oblasti výkonnostního a vrcholového sportu nabídnout, přilákal do pražské O2 Areny 15 tisíc návštěvníků.

Reklama

Již podruhé se stala pražská O2 Arena součástí Všesokolského sletu. Program Sokol Gala byl přehlídkou toho nejlepšího, co mohou Sokolové v oblasti výkonnostního a vrcholového sportu nabídnout.

"To je vlastně mnoho pódiových vystoupení najednou a především jsou ta vystoupení prováděna výkonnostními sportovci, z převážné většiny, kteří se věnují hlavně soutěžní činnosti. Toto je naprosto výjimečná situace, kdy vystupují a představují svůj sport víceméně formou pódiového vystoupení," řekl Petr Syrový, předseda odboru sportu České obce sokolské. 

Do O2 Areny zavítal také starosta MČ Praha 1, který je zároveň 1. místostarostou České obce sokolské. 

"Moc se na to těším, protože právě to vystoupení trochu mimo těch tradičních sletů, protože slet je o hromadných skladbách a Sokol má také ostatní sporty, jako jsou bojová umění, míčové hry a další. To by také rád představil. A samozřejmě, co je ještě důležitější, také by rád představil své zahraniční partnery. Na tomto vystoupení budou naši partneři z Dánska," řekl Oldřich Lomecký, starosta MČ Praha 1. 

"Na sletu jsme podruhé a jsme velice rádi, že tu můžeme být," řekl Finn Berggren, ředitel dánské sportovní akademie Gerlev. 

Nejen zástupci Dánska, ale třeba i Kanady a Slovinska, přijeli do O2 Areny. Tu zaplnilo 15 tisíc lidí a všichni měli jasno v tom, na co se těší nejvíce. 

anketa 

Podívaná to byla velkolepá a rozhodně nebyla poslední. Sletové dny v Praze trvají až do pátku 6. července.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu