• Načítám...
>

V Praze začal Všesokolský slet

  • 1. července 2018,
  • 21:51,
  • PRAHA 1,
  • Jaroslav Šetlík

Tradičním sletovým průvodem v centru Prahy byl zahájen 16. Všesokolský slet. Zúčastnilo se ho kolem 13 tisíc sokolů, kteří reprezentují svůj kraj, organizaci či zemi.

Reklama

16. Všesokolský slet byl zahájen tradičním průvodem v centru naší metropole a zúčastnilo se ho 13,5 tisíce účastníků. 

"Bez Sokola by nebylo legií a bez legií by nebylo samostatného Československa, nebyl by ani náš národní stát a samozřejmě to, že 16. Všesokolský slet, který se odehrává jednou za 6 let, padl právě na výročí 100. výročí založení republiky také není náhodou. Jsem moc rád, že můžeme tato výročí spojit a o to budou pochopitelně mohutnější, protože bude spojen právě s oslavami 100. výročí založení republiky," řekl Oldřich Lomecký, starosta MČ Praha 1. 

V rámci sletových dnů bude k vidění také několik pódiových vystoupení, a to převážně na Staroměstském náměstí nebo na stadionu Eden. 

"Ty první slety byly na Maninách, další velké slety byly na Strahově. A vzhledem ke zchátralosti Strahovského stadionu jsme se přesunuli do Edenu, kde, řekl bych, ten moderní stadion dává největší prostor vyniknou těm krásným sokolským skladbám, které jsou připraveny," řekl Oldřich Lomecký. 

Trénink na Všesokolský slet probíhá i několik měsíců. O to více si pak všichni zúčastnění celou akci užívají. anketa Ani tentokrát nebyly výjimkou účastníci z Dánska, Brazíli, Austrálie, nebo např. Ameriky.

"Toto je můj třetí slet a moc to pro mě znamená. Jsem čtvrtá generace sokolů. Můj syn je tu poprvé a je to už pátá generace. Sokol je moje krev, srdce a duše. Je to moje všechno. Jsem hrdý na to, že je tu spolu se mnou tolik bratrů a sester z celého světa," řekl Theodor Jan Polashek, Sokol Chicago.

Program 16. Všesokolského sletu bude v našem hlavním městě probíhat až do pátku 6. července.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu