• Načítám...
>

Praha 1 se dala do boje s nepořádkem

  • 13. července 2018,
  • 19:46,
  • PRAHA 1,
  • Lukáš Kubát

Vedle Pražských služeb se o čistotu ulic Prahy 1 bude zasazovat specializovaná firma. Ta se nezaměří jen na nepořádek, ale třeba i na odstraňování graffiti.

Reklama

Čistá jednička je nový projekt, který startuje MČ Praha 1. Vedení Prahy 1 tak chce pomoci zkvalitnit úklidové služby, které mají v hlavním městě na starosti Pražské služby. 

"Máme vytipováno mezi 80 - 90 místy, která vnímají jak občané, široká veřejnost, tak i my, jako ta nejkritičtější. Letenská ulice, Uhelný trh, podchody u Václavského náměstí a podobně, kde budeme uklízet technologií, kterou jsme dnes chtěli ukázat, tzn. parou," řekl Richard Bureš, místostarosta MČ Praha 1. 

Pomocí páry, vybaven nepřehlédnutelnými elektrovozítky a výraznými žlutými uniformami, bude nový úklidový tým Prahy 1 zasahovat.

"My jsme je nazvali "Naši igráčci", aby byli jasně vidět i v těch montérkách, že se jedná o tento projekt, lidé je identifikovali, mohli je případně i oslovit a říct jim, kde třeba za rohem je také něco k umytí. Oni si to zaznamenají," řekl Richard Bureš. 

MČ se vrhla i do boje s graffiti. Ty budou pracovníci úklidové firmy odstraňovat co nejrychleji po jejich vzniku, a to dvojím způsobem.

"To je mobilní kufřík, kterým jsme schopni za třetinu standardních nákladů v programu Antigraffiti poskytovat službu dočasného překrývání graffiti. To nejdůležitější na Antigraffiti programu je to, aby v momentě, kdy ten sprejer přijde a jakoukoliv zeď postříká, to graffiti odtud zmizelo co nejdříve," řekl Miloslav Černý, manažer úklidové firmy.

K odstranění graffiti budou sloužit i pistole, která vyvine tlak až 500 barů a ohřeje vodu ke 100 stupňům. 

"Tam, kde je jedno to graffiti, se samozřejmě přidávají další a další. Nejhorší je, když na čerstvě natřenou fasádu někdo udělá první klikyhák. Pak se to celá dá úplně vniveč a není to hezké. My chceme tu Prahu 1 mít co nejhezčí," řekla Eva Špačková, radní MČ Praha 1. 

MČ brzy zprovozní telefonní číslo, na které občané Prahy 1 budou moci hlásit nepořádek v jejich okolí. Ten pak úklidový tým odstraní.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu