• Načítám...
>

V Praze 1 začala výstava koncertních rób

  • 13. července 2018,
  • 21:28,
  • PRAHA 1,
  • Tomáš Horák

Follová pro Pecku. Tak se jmenuje unikátní výstava, která mapuje spolupráci přední české návrhářky Ivany Follové a světoznámé operní pěvkyně Dagmar Peckové.

Reklama

V Uměleckoprůmyslovém muzeu se konala vernisáž, která odstartovala jedinečnou výstavu koncertních rób světoznámé mezzosopranistky Dagmar Peckové. Ty pro ni už 25 let vytváří přední česká návrhářka Ivana Follová.

"Já jsem jednou před Ivanou neprozřetelně prozradila, že si všechny její modely schovávám na dobu, až se do nich zase budu moci vejít. Ivaně v tu chvíli bleskl nápad, že z nich uděláme výstavu," řekla Dagmar Pecková, opěrní pěvkyně.

"Je tady jedna místnost plná koncertních modelů. To je to, co jsem dělala pro Dášu na různá vystoupení. Ve druhé místnosti jsou modely, které jsou většinou její civilní. Pokud dělám róbu na ples pro určitou klientku, tak se to řídí jen tím, co si ona přeje, co jí sluší nebo co je to za ples, ale koncertní róba se musí trochu podřídit tématu koncertu," řekla Ivana Follová, módní návrhářka. 

Pomyslnou pomocnou ruku při pořádání této výstavy podala MČ Praha 1.

"Bylo nám velkou ctí v rámci toho spolupořadatelství přispět a umožnit nejen samotné konání tohoto, ale i nabídnout našim obyvatelům možnost zhlédnout ty úžasné operní róby paní Peckové," řekl Filip Kračman, zastupitel MČ Praha 1. 

Výstava těchto nádherných rób potrvá až do 12. srpna a žádný milovník módy by si ji neměl nechat ujít.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu