• Načítám...
>

V Praze 1 začal příměstský tábor Táboráček

  • 27. srpna 2018,
  • 9:55,
  • PRAHA 1,
  • Natálie Forsterová

V Praze 1 se koná první ročník příměstského tábora, takzvaný Táboráček. Pro děti z první městské části ho zdarma uspořádala zdejší radnice. Pětidenní program na téma tramping nabídne soutěže, výlety i sportovní aktivity.

Reklama

Děti z Prahy 1 nemusí strávit poslední dny prázdnin myšlenkami na školu. Rodiče je totiž mohli přihlásit na příměstský tábor Táboráček, který uspořádala zdejší radnice.

"Velké množství dětí v centru města, když se vrátí s rodiči z různých velkých dovolených, jsou ten poslední týden trochu bezprizorní. Tak si myslím, že to pro ně může být velice zajímavé," řekl Oldřich Lomecký, starosta MČ Praha 1.

"Pro děti jsme si připravili zajímavý program, tentokrát ve stylu trampingu. Rozhodli jsme se, že právě dětem z MČ Praha 1 řekneme něco o přírodě, o tom, jak tramping a skauting vznikl a budeme se snažit se také seznámit s dílem Jaroslava Foglara," řekla Jiřina Faloutová, vedoucí příměstského tábora.

"Táboráček pořádáme pro děti a rodiče zdarma," řekl Filip Kračman, radní MČ Praha 1. 

Děti se v rámci pětidenního programu vydají také do Národopisného muzea, kde se seznámí s výstavou Jana Pohunka, která se nazývá Století trampingu. A chybět nebude ani plnění bobříků. 

"Děti si budou také vyrábět tzv. slušňáčky, což budou zápisníky, do kterých si budou lovit své bobříky. Ale budou si do nich také psát plány, co slušného a ohleduplného chtějí udělat," řekla Jiřina Faloutová. 

Táboráček se koná v areálu Tyršova domu a jeho okolí. Kromě bohatého programu je součástí pobytu také jídlo a pití.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu