• Načítám...
>

V parku Kampa proběhl tradiční Hvězdný bazar

  • 18. září 2018,
  • 11:57,
  • PRAHA 1,
  • Kristýna Svobodová

V Praze 1 se už potřetí konal charitativní bazar na podporu lidí na vozíku po úrazu míchy. I přes nepřízeň počasí si mnozí přišli vybrat unikátní kousek, z nichž některé darovaly i české celebrity.

Reklama

V centru metropole uprostřed parku Kampa se konal už tradiční Hvězdný bazar. Charitativní secondhand se v Praze 1 konal už potřetí a svým návštěvníkům nabídl, kromě oblečení a doplňků z druhé ruky, také třeba unikátní předměty, umělecká díla nebo filmové rekvizity. 

"Hvězdný bazar je projektem České asociace paraplegiků. Funguje jako tréninkové pracoviště pro vozíčkáře po úrazu míchy. Zároveň to také funguje jako charitativní obchod," řekla Anna Jelínková, pracovní terapeut Hvězdného bazaru. 

Ten nabízí módu a unikátní předměty od známých osobností ale i zajímavé kousky od lidí z řad veřejnosti. Výtěžek z prodeje pak putuje na podporu tréninkového pracoviště. 

"Lidé, kteří mají porušení míchy, jsou zaměstnáni, aby překonali i tu psychickou překážku, tu svou rekonvalescenci. Tato asociace je vrací do života," řekl Karel Ulm, koordinátor sociálních projektů MČ Praha 1. 

"Práce ve Hvězdném bazaru je pro nás velice důležitá, abychom se dostali zpátky do normálního života, abychom získali ty správné pracovní návyky. A pokud jde o tu celou myšlenku, je to skvělé. Lidé se po určité době nemohou dostat ven a najít třeba práci, tak tuto možnost dává lidem na vozíku právě Hvězdný bazar," řekl Aleš Zelený, prodejce. 

I přes nepříznivé počasí pořídil návštěvníci v parku Kampa třeba podepsané sportovní dresy, kostýmy z filmů a seriálů ale i oblečení přímo od návrhářů. Kdo návštěvu secondhandu nestihl, může navštívit kamenný obchod v Praze v Jungmannově ulici.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu