• Načítám...
>

Česká šlechta vzpomínala na historii

  • 18. září 2018,
  • 12:55,
  • PRAHA 1,
  • Jaroslav Šetlík

Významné události historie našeho národa si připomněli zástupci české šlechty. Zástupci více než 20 rodů se sešli na semináři, který byl uspořádán u příležitosti výročí 100 let vzniku Československa.

Reklama

Zástupci českých šlechtických rodů se sešli v Jízdárně Poslanecké sněmovny na semináři Šlechta v boji za českou státnost, kde si připomněli významné události našich dějin. 

"Je to vzpomínka na prohlášení našich předků k ohrožení republiky v roce 1938," řekl Karel Schwarzenberg, zástupce rodu Schwarzenbergů, poslanec PČR.

Zavzpomínat přišel také starosta MČ Praha 1 Oldřich Lomecký. 

"Byly chvíle, kdy se lámaly české dějiny, ať to byla česká šlechta na pozadí událostí začátku druhé světové války, kdy se postavila za svůj národ, ať to byly události středověké nebo novověké," řekl Oldřich Lomecký, starosta MČ Praha 1. 

Nevzpomínalo se ale pouze na české dějiny ale také na historii samotných rodů. 

"Já jsem se vrátil v roce 1992. Lobkowiczovi byli v Čechách vždy, od samého počátku. Od roku 1421 neseme jméno Lobkowicz," řekl Johannes Lobkowicz, zástupce rodu Lobkowiczů.

"Je potřeba připomenout historii těch šlechtických rodů, které byly velmi významné pro budoucnost naší země," řekl Oldřich Lomecký.

Seminář sice nebyl prvním setkáním české šlechty ale připomínal výročí 100 let od vzniku Československa. 

"Právě proto se dělá ten seminář v roce 2018, protože si připomínáme 100 let samostatného Československa. Já si myslím, že většina šlechtických rodů v roce 1918 stála na tom správném místě," řekl Oldřich Lomecký.

Na akci se sešlo přes 20 šlechtických rodů a všichni měli možnost si zavzpomínat na události, které se významně zapsaly do dějin českého národa.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu