• Načítám...
>

Praha 1 láká do Tělocvičny v Žitné ulici i muže

  • 18. září 2018,
  • 13:18,
  • PRAHA 1,
  • Kristýna Svobodová

V loňském roce zřídilo vedení Prahy 1 přímo v centru metropole pohybové centrum Tělocvična. To má podpořit zdravý pohyb pro všechny obyvatele městské části a to zcela zdarma. Využívání těchto prostor je ale zatím spíše poloviční.

Reklama

Do tělocvičny v Žitné ulici přichází hlavně ženy. Vedení MČ Praha 1 by ale rádo přilákalo také muže. 

"Rádi bychom ukázali, jaké jsou tady možnosti, rádi bychom sem ty pány přilákali. Na základě toho možná i dovybavili, společně se Střediskem sociálních služeb, tuto tělocvičnu dalšími vhodnými stroji tak, aby to vyhovovalo těm požadavkům a potřebám našich seniorů," řekl Filip Kračman, radní MČ Praha 1. 

Pohybové centrum Tělocvična v srdci metropole zřídilo Středisko sociálních služeb Prahy 1 už před rokem. Cílem má být podpora zdravého pohybu pro všechny obyvatele MČ včetně těch nejstarších.

"Zatím tady máme 2 rotopedy. Jeden je klasický a druhý je s opěrkou na záda, protože sem chodí i senioři, kteří špatně chodí. Dále tady máme běžící a chodící pás, kde mohou procvičovat hlavně klouby, protože na stáří ty klouby zatuhnou a pak už je nerozpohybujete, takže základ je udržet je v pohybu," řekla Marie Němcová, vedoucí pohybového centra Tělocvična. 

Podle vedoucí tělocvičny Marie Němcové k tomu bohatě postačí nenáročné ale pravidelné cvičení. Tělocvična ale kromě posilovacích a pohybových strojů nabízí také třeba hodiny jógy nebo základní zdravotní tělocvik. Pohybové centrum je v provozu od pondělí do čtvrtka vždy mezi 10:00 a 18:00, v pátek potom od 10:00 do 16:00.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu