• Načítám...
>

Olga Knoblochová obdržela čestné občanství

  • 19. září 2018,
  • 13:21,
  • PRAHA 1,
  • Natálie Forsterová

Praha 1 má novou čestnou občanku. Stala se jí první tuzemská vizážistka Olga Knoblochová, známá také jako Lady Dermacol. Cenu jí osobně předal starosta první městské části.

Reklama

Ženám v tehdejším Československu dodala sebevědomí a vyrobila pro ně funkční make up. Řeč je o první tuzemské vizážistce Olze Knoblochové, známé také jako Lady Dermacol. Ta nyní v sále Staroměstské radnice převzala z rukou starosty Prahy 1 čestné občanství.

"Paní Olga Knoblochová v naší zemi založila historii něčeho, co přetrvalo do dnes. Výchova dnešních kosmetiček ve škole, kterou ona založila, o tom svědčí a to všechno se odehrávalo v centru města. My jsme moc rádi, že jsme mohli tímto přispět a paní Olgu Knoblochovou ocenit touto cenou, protože si myslím, že ona si ji určitě zaslouží," řekl Oldřich Lomecký, starosta MČ Praha 1.

Kosmetika byla v 50. letech minulého století téměř nedostupná a právě v této době pracovala paní Olga Knoblochová v nově založeném Ústavu lékařské kosmetiky v Praze 1.

"Akné a všechny tyto problémy stárnoucích žen jsme mohli řešit, protože Ústav kosmetiky předběhl dobu. Bylo tam i oční oddělení, kde jsme měli od pana profesora Wichterleho kontaktní čočky, vlastní laboratoř, internu, kadeřnictví, kosmetiku, plastickou chirurgii a všechno, abychom mohli ženám pomáhat ke zlepšení jejich vzhledu," řekla Olga Knoblochová, vizážistka. 

Paní Olze Knoblochové přišli pogratulovat příbuzní, přátelé i kolegové. Od MČ získal kromě medaile a pamětní listiny také šek na 50 tisíc korun.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu