• Načítám...
>

V parku Lannova se konalo setkání Pražanů

  • 21. září 2018,
  • 17:16,
  • PRAHA 1,
  • Kristýna Svobodová

Jeden z posledních teplých dnů mohly Pražané strávit v Parku Lannova. Kulturní komunitní centrum v Rybné pro ně připravilo zábavný i vzdělávací program.

Reklama

V parku Lannova se konal den Kulturně-komunitního centra. Akce návštěvníkům nabídla třeba finanční poradenství, povídání o správné přípravě salátu a pro ty nejmenší byla připravená třeba výtvarná dílna. V závěru léta se tak organizátoři zaměřili na jedno z posledních mezigeneračních setkání pro občany Prahy. 

"Myslíme si, jak máte sami možnost vidět, že je to pro všechny obyvatele bez ohledu na věk. Máme tady holčičku, které jsou 2 roky. Také tady máme jednu naší návštěvnici komunitního centra, které je 92 let," řekla Marie Madejová, koordinátorka Kulturně komunitního centra. 

"Myslím si, že je přímo naší povinností takové neziskové organizace, jako je toto komunitní centrum, podporovat. Jsme moc rádi, že dnešní dopoledne tady v parku Lannova, za krásného počasí, přitáhlo tolik zájemců," řekl Oldřich Lomecký, starosta MČ Praha 1.

V rámci akce byla také představena nová kniha spisovatelky Jany Marešové, která radí hlavně rodičům, jak pomoci svým dětem překovat strach. 

"Ta knížka by měla být takovou inspirací, jakým způsobem najít ten strach, pojmenovat ho a co s tím dělat. Vychází hodně z reálných příběhů dětí, které se mi svěřily s těmi strachy. Zároveň to podkládají i psychologické studie, protože je sestaven určitý žebříček 10 největších strachů, které děti mají," řekla Jana Marešová, autorka knihy. 

Knihu Nebojme se bát navíc přišla pokřtít první česká žena, která se postavila na start Rallye Dakar a v české kategorii nakonec i bronzová čtyřkolkářka Olga Roučková.

"Já jsem ve spolupráci s komunitním centrem už přes 2 roky. Mě velice naplňuje a baví dělat něco, co má smysl. A tato kniha je opravdu nádherná a lidé zapomínají číst. Takže jsem velmi ráda, že jsem mohla pokřtít knížku, která je opravdu nádherná," řekla Olga Roučková, první česká závodnice na Rallye Dakar. 

Akce se zúčastnily desítky návštěvníků a každý si přišel na své. Vedle zajímavých přednášek a doprovodných aktivit nechybělo ani dobré jídlo a pití.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu