• Načítám...
>

Praha 1 podpořila zubní prevenci

  • 24. září 2018,
  • 12:56,
  • PRAHA 1,
  • Jaroslav Šetlík

Česká stomatologická komora připravila další preventivní akci. Den české stomatologie hostilo náměstí Republiky pod záštitou starosty první městské části Oldřicha Lomeckého.

Reklama

Praha 1 byla součástí prvního ročníku akce Den české stomatologie. Ta otevírá novou tradici pravidelných setkání laické veřejnosti s moderními metodami a nejnovějšími trendy v ústní hygieně.

"Měli jsme možnost vidět třeba nové způsoby ošetřování zubního kazu, výroby dentálních náhrad. Viděli jsme tady také stánky s novými metodami prevence, tzn. nové kvalitní sonické zubní kartáčky, nové typy zubních past a podobně," řekl Oldřich Lomecký, starosta MČ Praha 1. 

Akci na náměstí Republiky pořádala Česká stomatologická komora. Její zástupci byli na místě připraveni návštěvníkům poradit např. s postupem při hledání zubního lékaře.

"Akce má 2 roviny. Jednou rovinou je, že Česká stomatologická komora je tu hlavně pro pacienty. My jsme orgán veřejné správy a chtěli bychom, aby pacienti několikrát do roka, kromě naší jarní akce, kterou věnujeme prevenci, mohli jít za námi a třeba se poradit se zubním lékařem, mohou si stěžovat, my jim řekneme jak řešit ty případy. My jsme organizace, která je jediná schopna to v ČR řešit," řekl Roman Šmucler, prezident České stomatologické komory.

Nejdůležitějším posláním Dne české stomatologie byla především mnohými pacienty podceňovaná prevence.

"Já si myslím, že hlavně ve zdravotnictví je ta prevence dost často zanedbávána, že všichni čekají až na ten konec. Důležitost prevence, ošetřování chrupu a předcházení těmto dentistickým problémům je mnohem důležitější. Právě proto je tady ten stan," řekl Oldřich Lomecký.

Den české stomatologie nebyl první akcí České stomatologické komory. Ta každoročně pořádá tradiční Světový den ústního zdraví, což je největší preventivní akce v ČR i ve světě.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu