• Načítám...
>

Horňácká muzika rozezněla Kampu

  • 24. září 2018,
  • 11:53,
  • PRAHA 1,
  • Markéta Pospíšilová

Pořádnou vinařskou zábavu a chutnou koštovačku si mohli užít Pražané i návštěvníci metropole na Kampě, a to v rámci pražských Dozvuků Horňáckých slavností. Ty každoročně navazují na několikadenní folklórní festival ve Velké nad Veličkou, na kterém se představují taneční a pěvecké soubory celého Horňácka.

Reklama

Centrum Prahy ovládla atmosféra Moravy. Na Kampě se totiž uskutečnilo jubilejní 10. Malostranské vinobraní Dozvuky Horňáckých slavností. 

"Přestože Kampa není proslulá tím, že by tady byly vinice a pěstovalo se tady kdovíjaké víno, tak se tady dlouhodobě pořádají Horňácké slavnosti a my jsme moc rádi, že můžeme každý rok přivítat naše kamarády a přátele z Horňácka, kteří nám přinesou takový ten svůj typický moravský naturel," řekl Oldřich Lomecký, starosta MČ Praha 1. 

Návštěvníci mohli na Kampě ochutnat vína a burčáky od českých i moravských vinařů. Nechyběly ani poctivé domácí klobásky nebo slivovice. Nejvíce si ale příchozí užívali vystoupení muzikantů a tanečníků. 

"My jsme přijeli z Horňácka z obce Suchov se souborem Suchovjan. Přijeli jsme ukázat tradice Horňácka, které tam pořád držíme," řekl Petr Horňák, člen souboru Suchovjan. 

"Přijeli jsme vám ukázat náš folklór. Budeme zpívat pro ženy takové přirozené táhlé a poté, aby to bylo veselejší, sedlácké," řekla Věra Habartová, členka Ženského sboru z Hrubé Vrbky.

Pražské Dozvuky Horňáckých slavností nabídly příchozím možnost seznámit se s atmosférou pravých horňáckých slavností, které se už více než 60 let konají v polovině léta na hůrce ve Velké nad Veličkou, a které každoročně přilákají tisíce návštěvníků z celé republiky.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu