• Načítám...
>

Kampa patří osobnostem kultury

  • 24. září 2018,
  • 14:32,
  • PRAHA 1,
  • Jaroslav Šetlík

Série akcí v rámci projektu Lístek do nového světa připomíná mimořádné osobnosti československého kulturního života, které byly nuceny na počátku druhé světové války opustit republiku. Součástí tohoto minifestivalu je také výstava v parku Kampa, která dokumentuje neobyčejné příběhy a osudy těchto lidí a představuje jejich činnost a tvorbu.

Reklama

Za doprovodu písniček pánů Voskovce a Wericha byl zahájen projekt připomínající mimořádně osobnost československého kulturního života, které byly nuceny na počátku druhé světové války opustit republiku. 

"Projekt Lístek do nového světa připomíná naše slavné umělce, kteří museli v předvečer nacistické okupace opustit naše území a zapustili kořeny v Americe, nebo se tam alespoň velice významně umělecky projevili," řekl Oldřich Lomecký, starosta MČ Praha 1.

Výstava v parku Kampa se týká celkem 16 osobností. Ty byly představeny také v knize, která byla v den zahájení výstavy pokřtěna. 

"Ta kniha je o životech těch lidí, o jejich osudech, o dramatu toho, jak odjížděli, jak se tam adaptovali, co tam potom dělali, jaké byly jejich další osudy. Je to vlastně o jejich způsobu toho, jak se tam adaptovali a jakým způsobem se dokázali v té zemi uplatnit," řekla Eva Heyd, kurátorka akce. 

Knihu pokřtil zástupce Amerického velvyslanectví v Praze. 

"Jsem velmi potěšen, že tu mohu být v roce oslav česko-amerických vztahů. Jsem velmi potěšen, že jsem tuto knihu mohl pokřtít. Je to pro nás důležité v rámci pochopení vztahů," řekl Eric Black, kulturní atašé Amerického velvyslanectví v Praze. 

Projekt Lístek do nového světa nebyl jen o výstavě na Kampě ale o celé sérii akcí, jako např. výstavy či semináře.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu