• Načítám...
>

Děti v MŠ Letenská mají nové hřiště

  • 26. září 2018,
  • 18:22,
  • PRAHA 1,
  • Kristýna Svobodová

Po několika letech se revitalizace dětského hřiště dočkala také MŠ Letenská v Praze 1. Městská část do jeho modernizace investovala řádově několik milionů korun.

Reklama

MŠ Letenská na Malé Straně získala nové hřiště pro děti. To staré už totiž nevyhovovalo současným bezpečnostním podmínkám ani dětem. 

"Byly tady skutečně staré herní prvky. Z těch původních herních prvků tady zůstaly v podstatě jen 2 prolézačky a altán. Další 2 velké prolézačky tady byly, ale jedna byla z roku 2002 a druhá asi z roku 2010, takže jejich životnost už opravdu dosloužila," řekla Jitka Matlasová, ředitelka MŠ Letenská.

Původní hřiště už navíc nemělo ani vyhovující dopadové plochy. I na těch už se podepsal čas a na jejich výměnu a celkovou rekonstrukci hřiště by tak bylo potřeba vyčlenit sta tisíce korun. Na to by ale MŠ neměla dostatek financí. Proto se do oprav zapojila MČ.

"Po povodni se rekonstruoval celý Thurn-Taxisův palác, což je jeden z největších projektů, které Praha 1 realizovala. Ta školka byla opravovaná zvlášť s tím, že to hřiště byla jedna z posledních věcí, která se v rámci tohoto prostoru dodělávala," řekl Oldřich Lomecký, starosta MČ Praha 1. 

MŠ má nyní nové povrchy i hrací prvky. Mezi nimi navíc i několik celkem zajímavých.

"Novinkou je potůček. Myslím si, že jsme jediná školka v Praze, možná i ve větším regionu, která ho bude využívat. Je napojený na pitnou vodu a v teplých měsících roku si děti budou moci samy napouštět z nádrže takovým lodním šroubem vodu do potůčku, ve kterém si budou moci hrát, pouštět lodičky a podobně," řekla Jitka Matlasová.

Nové jsou ale také kolotoče, mlhoviště nebo třeba houpací hnízda a dřevěné prolézačky.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu